r
Nosalty Logó

Szezámmagos durumkenyérke

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Évi néni
Szezámmagos durumkenyérke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 236 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 1888 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 218 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    815.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    307 mg
  • Nátrium
    344 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 236 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.8 g

Zsír

  • Összesen
    29.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6523.9 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    333 mg
  • Kálcium
    194 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    726 mg
  • Foszfor
    2460 mg
  • Nátrium
    2751 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    364.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    377.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    377 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    254 micro
Összesen 1888 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    758.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    286 mg
  • Nátrium
    320 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 218 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A vizet megmelegítjük, belekeverjük a mézet és a maláta szirupot, valamint belemorzsoljuk az élesztőt, 7-8 perc alatt felfuttatjuk.
  2. A tészta hozzávalóit (a szezámmag kivételével) kenyérsütőgépben összedagasztjuk, megkelesztjük.
  3. A megkelt tésztát lisztezett deszkán 6-8 darabra vágjuk (attól függ, mekkora kenyérkét szeretnénk). Minden darabot vastag hüvelykujjnyi, kb. 60 cm hosszú tésztát sodrunk belőle.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe hullám alakban egymás mellé hajtunk 3 hullámot, majd az egészen áthajtjuk a tészta végét.
  5. Langyos vízzel lekenjük vagy lespricceljük, szezámmaggal megszórjuk.
  6. Letakarva 1 órán keresztül újra kelesztjük.
  7. 210 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd a hőt 190 fokra csökkentve további 10 percig sütjük a kenyérkéket.
  8. Rácsra téve kihűtjük.
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 39x33
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2147
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szezámmagos durumkenyérke
Évi néni 1830 recept

Durumlisztet tésztagyúráshoz szoktam használni, ezért izgatott, hogy milyen lesz a péksütemény belőle. Illatos, ízletes, levegős, finom kenyérke lett, ami másnap ugyanolyan puha maradt.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek