Szezámmagos csirkefasírt recept

Szezámmagos csirkefasírt
Szezámmagos csirkefasírt
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pár hete találtam ezt a receptet ennek a magazinnak a nyitószámában, azóta vártam egy nyugis hétvégére, hogy kipróbáljam. Kár volt várni, pikk-pakk megvan, és a koriander-csicseriborsó-szezámmag olyan elképesztően finom triót alkotnak, hogy az döbbenet! :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Könnyű zöldsaláta vagy grillezett zöldség illik mellé.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csicseriborsós-csirkés fasírt szezámmagban, csicseriborsós-szezámos csirkefasírt
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet kockákra vágjuk, és a főtt csicseriborsóval együtt aprítóba tesszük, pépesre daráljuk.
  2. A masszát keverőtálba tesszük. Mellényomjuk a fokhagymát, hozzátesszük a puha vajat, a tojásfehérjét, a zsemlemorzsát, és a fűszereket.
  3. A szezámmagot szétterítjük egy nagyobb tálcán.
  4. A masszából lapos, tenyérnyi fasírtokat készítünk, és beleforgatjuk a szezámmagba, hogy mindenhol befedje.
  5. Sütőpapírral vagy szilikonlappal bélelt tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 710
elküldve: 8
receptkönyvben: 344
elkészítve: 11/20
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
486 recept
hirdetés

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

evibaba89
evimelanie / evibaba89 cs, 2016-10-13 12:53

én kétszer készítettem el, elsőre nekem is elég száraz lett, de mivel az ízvilág nagyon bejött, mindenképp ki akartam még egyszer próbálni egy kis módosítással. Most több vajat, kevesebb zsemlemorzsát és reszelt sajtot is tettem bele. Plusz ha már bele kevesebb morzsa ment, a szezámmaghoz adtam egy kicsit és azzal paníroztam be. Nekem így már nagyon ízlett :) Jah és nem lapogattam vékonyra, 40 perc alatt így is átsült.

zsuzska82
zsuzska82 szo, 2014-01-11 10:34

Hosszú ideje a receptkönyvemben volt ez a recept, készültem rá, hogy egyszer elkészítem. Megcsináltam. Borzalmas. Lehetetlen volt megenni. Rengeteget pepecseltem vele, rákészültünk férjemmel... ő még biztatott, miután én már megkóstoltam, hogy biztos meg lehet azért enni. Megkóstolta, akkor már értette, miről beszélek. Szóval bocsánat az őszinteségemért, de nekem akkora csalódás, hogy hazudnék, ha csak azt írnám, hogy "nekünk nem ízlett". Egy a szerencse, hogy viszont a két kutyusunk meg élt-halt érte, úgyhogy a nagy részét jutifalatként néhány nap alatt megették. :)

eve1122
Szabó Éva / eve1122 v, 2010-08-29 00:18

Vagy lehetne sütőpapíron :) vagy szilikonsütőlapon vagy min..láttam már olyat :)
Ok,köszi :) biztosan más is kedvet kap a "nemolajbantocsogós" fini sajtos husihoz :)
pusz :) U.i.:Hétvége van,de szépnek nem mondanám..Olyan piskótát sütöttem..anyám hazajött,kérdi: Mi ez? Erre én: piskóta Válasz:pPedig olyan jó sós-fűszeres illata van..Gyönyörűen feljött,úgy nézett ki, mint az amerikai videókon a tölteni való tortalap piskóták..aztán olyan csúnyán összeesett, hogy szalonna lett belőle..sült tojás íze lett..6 ek cukor ellenére jó sós lett.. :P Így jár az,aki véletlen belecsorgatja a tojásfehérjébe a sárgáját..De lekvárral finom volt :D Na, mind1..a kókuszos keksz jól sikerült. Holnap új piskótát sütök, mert mamám szülinapja lesz hétfőn, és arra lesz a torta :)
Neked azért szép hétvégét! :)

eve1122
Szabó Éva / eve1122 p, 2010-08-27 20:47

A turmix elromlott,de botmixer van! :) Amúgy állítólag, ha jól majdnem lefagyasztjuk a húst,akkor könnyebb szeletekre vágni, vékonyra vagy kicsire :) Amúgy akkor odaírhatnád a másik recepthez is, hogy meddig kell sütni és hogyan sütőben :) nem szeretem az olajszagot, ráadásul egészségtelen is..
Köszi előre is :)
Ja,és Neked is szép hétvégét! :)

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra szo, 2010-08-28 10:10

Kedves Eve!
Igen, én is a fagyott csirkét szoktam vagdosni, akkor is, ha fontos, hogy vékony, és vagy hasonló formájú legyen a pipi. Na de hát jelentősen meghosszabbítja az előkészületi időt.
A sajtosat egyébként egy hússütésre fenntartott muffinformában szoktam sütőbe rakni, kell neki kb 45 perc 180-200 fokon. Ha sima, fém formát használsz, pici olajjal azért kend ki, hogy bele ne ragadjon. Ha beáldozol erre egy szilikonosat, még annyi se kell neki. Oda is beírtam a recept storyhoz.:)
Szép hétvégét!
Üdvözlettel:
Nóra

eve1122
Szabó Éva / eve1122 p, 2010-08-27 13:29

Tudom, hogy nincs rajta panír, de mégis úgy néz ki :) Megtévesztő :) Amúgy mikor beküldtem a hozzászólást, akkor villant be a sütőben sütött rántott csirke.. :) a memória.. :Amúgy nekünk nincs aprítónk :( Nem lehet anélkül is valahogy megcsinálni? :)

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra p, 2010-08-27 15:31

Hááát...bármilyen más aprító eszköz sincsen? Turmix, botmixer? ha nincs, akkor talán próbáld meg úgy, ahogy a sajtos csirkefalat receptben van, http://www.nosalty.hu/sajtos_csirkefalatok_recept_10875, vagyis nagyon nagyon apróra vágni a csirkemellet. A csicseriborsót könnyű villával is pürésíteni. Ha picire vágod, akkor azért nem lesz olyan szép, a sajtos csirke sem egy kifejezetten gyönyörű darab, de biztosan tartja magát, csináltam már sütőben, olaj nélkül.
Szép hétvégét, jó sütögetés!
Üdvözlettel:
Nóra

658