r
Nosalty Logó

Szezámmagos burgonyasaláta retekkel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Szezámmagos burgonyasaláta retekkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 353 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1416 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 62 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    818.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    244 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    227 mg
  • Nátrium
    247 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    361.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    417 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1237 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1903 micro
Összesen 353 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    35.6 g

Zsír

  • Összesen
    77.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3272.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    977 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    355 mg
  • Foszfor
    908 mg
  • Nátrium
    987 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    165.8 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1445.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    478 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    308 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1669 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    556 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4948 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7610 micro
Összesen 1416 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    142.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    216 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    332 micro
Összesen 62 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát megmossuk, majd sós vízben kb. 30-35 perc alatt megfőzzük. Leszűrjük, meghántjuk, hűlni hagyjuk, majd durva darabokra vágjuk.
  2. A retkeket négybe, a hagymát gyűrűkre, a petrezselymet apróra vágjuk. A szezámmagot egy serpenyőben megpirítjuk, kivesszük, hűlni hagyjuk.
  3. A burgonyát elkeverjük a retekkel, hagymával és petrezselyemmel. A majonézt elkeverjük a joghurttal. Sóval, borssal ízesítjük, a burgonyára öntjük, jól összekeverjük. Ha szükséges, sóval, borssal fűszerezzük. Megszórjuk a szezámmaggal, és tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1951
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A salátát gazdagíthatjuk durvára vágott főtt tojással is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?