r
Nosalty Logó

Szezámmagos bundás csirke

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Szezámmagos bundás csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Bunda és csirke

Máz

Rizibizi

Összesen 1408 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Bunda és csirke

Máz

Rizibizi

Összesen 2813 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Bunda és csirke

Máz

Rizibizi

Összesen 159 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    70.5 g

Zsír

  • Összesen
    57.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    254 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4105.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    466 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    1066 mg
  • Nátrium
    2324 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    148.9 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    495.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    316 micro
  • Kolin:
    284 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    478 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    9650 micro
  • Lut-zea
    1494 micro
Összesen 1408 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    141.1 g

Zsír

  • Összesen
    114.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    509 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8211.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    932 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    298 mg
  • Foszfor
    2131 mg
  • Nátrium
    4647 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    297.8 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    990.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    631 micro
  • Kolin:
    569 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    955 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    19299 micro
  • Lut-zea
    2987 micro
Összesen 2813 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    467.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    265 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1099 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 159 kcal

Hozzávalók

Bunda és csirke

Máz

Rizibizi

Elkészítés

Bunda és csirke

  1. A rizs készítése: Olajon kicsit pároljuk a borsót, hozzáadunk egy csapott evőkanál cukrot, majd hozzáadunk egy bögre rizst, és ugyanezzel a bögrével hozzámérünk dupla ennyi vizet. Sózzuk, és lassú tűzön készre főzzük.
  2. A csirkemellet kisebb szeletekre, csíkokra vágjuk, sózzuk. Egy tálba beletesszük a bundázáshoz valókat (liszt, só, tojás, olaj, sütőpor), és a tejjel felöntve sűrű masszát készítünk.
  3. Elkészítjük a mázat is. Ízlés szerinti ketchupot, cukrot, bármilyen chilit vagy erős paprikát összekeverünk. Aki nem szeretné csípősen, az kihagyhatja belőle.
  4. A húst beleforgatjuk a bundázáshoz elkészített masszába, majd forró olajban sütjük. Amikor a húskockát beletesszük a bő, forró olajba, figyeljünk, hogy a bunda teljesen befedje. A megsült húsfalatokat lecsepegtetjük, és rögtön a mázba forgatjuk, megszórjuk szezámmaggal, majd tálra tesszük.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 503
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 31
  • Össznézettség: 70961
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Láttam pár receptet erről az ételről, de nekem sehogy nem stimmeltek az arányok a bundához. Ezért saját magam kísérleteztem ki a számomra legmegfelelőbbet. A máznál ugyanez volt a helyzet. Ne áltassuk magunkat, szükséges a cukor, hogy visszakapjuk azt az ízvilágot, amit megszokhattunk a kínai étteremben.

Hozzávalók

Bunda és csirke

Máz

Rizibizi

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?