r
Nosalty Logó

Szezámmagos afrikai harcsa

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mártika és Feri
Szezámmagos afrikai harcsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 878 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 3511 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 195 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.2 g

Zsír

  • Összesen
    52.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    371 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1685.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    310 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    827 mg
  • Nátrium
    321 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    265.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    249 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    322 mg
  • Retinol - A vitamin:
    245 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    255 micro
Összesen 878 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    216.8 g

Zsír

  • Összesen
    210.8 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    1485 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6741.4 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    245 mg
  • Kálcium
    1241 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    617 mg
  • Foszfor
    3307 mg
  • Nátrium
    1283 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    185.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1062.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    995 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    31 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    249 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    353 micro
  • Kolin:
    1289 mg
  • Retinol - A vitamin:
    981 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1020 micro
Összesen 3511 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    376.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 195 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A haldarabokat besózzuk, meglocsoljuk citromlével, és félórán keresztül pihentetjük.
  2. Közben teflonserpenyőben aranyszínűre pirítjuk a szezámmagot.
  3. A haldarabokat beleforgatjuk a lisztbe, a felvert tojásba és a szezámmagba. Újabb félórát pihentetjük.
  4. A vajat megolvasztjuk, felét beleöntjük egy tepsibe,óvatosan belerakjuk a halat, majd meglocsoljuk az olvasztott vaj másik felével.
  5. Közepesen forró sütőben 20-25 percig sütjük.
  6. Görög salátával tálaljuk.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 152
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 31671
  • Feltöltés dátuma: 2009. március 01.

Ajánló

Ne csak karácsonykor együnk halat! Az afrikai harcsa finom ízű, húsa szálkamentes, nem zsíros és nincs erős halszaga. Gyermekeknek is nyugodtan adható. A filézett harcsa ára nem sokkal több, mint a filézett csirkemellé. A halrudacskákba vegyes, szinte ellenőrizhetetlen minőségű halak kerülnek. Míg a halgazdaságokból boltba került hal minősége garantált.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szezámmagos afrikai harcsa
Mártika és Feri 107 recept

Az afrikai harcsát hivatalosan először 1984-ben hozták be hazánkba, és még napjainkban is csak 10-15 kisebb-nagyobb halgazdaságban tenyésztik. Melegvízi állat lévén, az afrikai harcsát hazánkban csak termálvizekben vagy az erőművek hulladékhőjét hasznosító gazdaságokban tudják tenyészteni. A recept a 24 óra "Nagy ízvadászat" c. receptversenyére  készült. Fotó: E. Nagy Lajos, Nagy ízvadászat, Axel Springer-Magyarország Kft. Komárom-Esztergom Megyei Irodája, Tatabánya, 2007.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek