r
Nosalty Logó

Szerelmes Fekete-erdő

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Szerelmes Fekete-erdő
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a cseresznyés krémhez

Hozzávalók a tejszínes krémekhez

Hozzávalók a vajkrémhez

Hozzávalók a díszítéshez

Betöltés

Összesen 839 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a cseresznyés krémhez

Hozzávalók a tejszínes krémekhez

Hozzávalók a vajkrémhez

Hozzávalók a díszítéshez

Betöltés

Összesen 10066 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a cseresznyés krémhez

Hozzávalók a tejszínes krémekhez

Hozzávalók a vajkrémhez

Hozzávalók a díszítéshez

Betöltés

Összesen 299 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    45.8 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    221 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    369.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.7 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    334 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    328 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 839 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126.3 g

Zsír

  • Összesen
    549.8 g
  • Telített zsírsav
    281 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    138 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    2652 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4429.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    1090 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    379 mg
  • Foszfor
    1741 mg
  • Nátrium
    988 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1160.9 g
  • Cukor
    859 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    745.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4006 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    456 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    265 micro
  • Kolin:
    1306 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3941 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    781 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2018 micro
Összesen 10066 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 299 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a cseresznyés krémhez

Hozzávalók a tejszínes krémekhez

Hozzávalók a vajkrémhez

Hozzávalók a díszítéshez

Betöltés

Elkészítés

Hozzávalók a piskótához

  1. Két db 4 tojásos piskótát készítünk külön. A tojásokat válasszuk ketté, és a sárgájához keverjük hozzá a cukor 1/3-át és a rumot.
  2. A fehérjéből a maradék cukorral verjünk kemény habot.
  3. A fehérjéből tegyünk át egy fakanálnyit a sárgájába, keverjük el, majd öntsük hozzá a sárgáját a fehérjéhez, és keverjük el óvatos, nagy, laza mozdulatokkal.
  4. Szitáljuk hozzá a lisztet és a kakaóport, majd keverjük el szintén óvatosan, nagy mozdulatokkal.
  5. Sütőpapíros/vajas-lisztes tortaformában süssük meg a két 4 tojásos piskótát külön 180°C-on kb. 23 perc alatt, de ellenőrizzük le egy pálcával vagy villával, hogy megsült-e rendesen. Fontos, hogy a tortakarikát egy tepsire téve tegyük be a sütőbe.
  6. Mikor megsült, lisztezzük le vékonyan a tetejét, és fordítsuk át gyorsan a forró tepsire. Hagyjuk pihenni, majd vágjuk ki a karikából, és hagyjuk kihűlni teljesen. Mikor kihűlt, vágjuk mind a két piskótát ketté.

Hozzávalók a cseresznyés krémhez

  1. Szűrjük le a cseresznyebefőtt levét. Adjunk hozzá egy pici vizet is. Egy kis részt vegyünk külön, amibe belekeverhetjük a pudingport, a többit forraljuk fel a cukorral.
  2. Mikor felforrt, öntsük hozzá a pudingos masszát, sűrítsük be, és vegyük le a tűzről.

Hozzávalók a tejszínes krémekhez

  1. Verjük fel kemény habbá a tejszínt, majd vegyük ketté.
  2. Az egyik felébe olvasszunk étcsokit, amit ne melegen csurgassunk hozzá, és keverjük el kézi habverővel óvatosan.
  3. A másik felébe öntsük bele a pálinkát, és keverjük el.

Hozzávalók a vajkrémhez

  1. A lisztet keverjük el kicsi tejjel, a maradékot forraljuk fel.
  2. Mikor felforrt, öntsük hozzá a lisztes masszát, sűrítsük be.
  3. A vajat habosítsuk ki a porcukorral, majd adagoljuk hozzá a kihűlt, lisztes krémet. Lehet bele csempészni vanília aromát és cukrot.

Hozzávalók a díszítéshez

  1. A marcipánokat színezzük be ízlés szerint. Én ételfestékport vagy -pasztát ajánlok, nem folyékony állagút, mert attól ragacsos lesz a marcipán.
  2. A porcukor segítségével nyújtsuk, formázzuk a marcipánunkat kedvünkre.

Betöltés

  1. A krémeket külön-külön töltsük be habzsákokba.
  2. A piskótára 3 rétegben tudunk nyomni krémet. A legkülső réteg mindegyik rétegen a vajkrém legyen.
  3. Az első réteget kezdjük a sima pálinkás krémmel, egy körvonalban a vajkrém mellett a torta szélén nyomjuk ki. Majd jöhet a cseresznyekrém, a csokis, újra a fehér, a cseresznyés, a csokis.. míg el nem érünk a torta közepére. A cseresznyés köröket pakoljuk ki a befőtt cseresznyéivel.
  4. A következő réteget ismét kezdjük kívül a vajkrémmel, majd más sorrendben nyomjuk rá a krémeket, mint az alsón, tehát például csokis, fehér, cseresznyés, csokis, fehé...
  5. A harmadik réteget újból indítsunk a vajkrémmel, majd ismételjük meg az alsó rétegen lévő sorrendet, tehát fehér, cseresznye, csoki, fehér, cseresznye, csoki...
  6. Helyezzük rá a 4. réteg piskótát, és kenjük be a tetejét és az oldalát a maradék vajkrémmel, majd hűtsük le. Addig készítsük el a marcipánt. Én egy rózsaszín kör alakú marcipánt tettem a tetejére, majd beburkoltam színezetlen marcipánnal, és szív alakú sütikiszúróval óvatosan kiszúrtam két szív alakot a fehérből, hogy a rózsaszín lap látszódjon.
  7. Piros marcipánból is szúrtam ki szívecskéket, azokkal díszítettem az alját, illetve drótokat szúrtam a tortába, amiknek a végén kicsi szívecskék voltak elhelyezve.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 507
  • Feltöltés dátuma: 2017. június 18.

Receptkategóriák

Az eredeti díszítése tejszínhabbal történik, rá körben rózsákat, lemosott, lecsepegtetett meggyszemekkel és csokoládéforgáccsal. Picit macerás süti, de nagyon finom.

Hozzávalók

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a cseresznyés krémhez

Hozzávalók a tejszínes krémekhez

Hozzávalók a vajkrémhez

Hozzávalók a díszítéshez

Betöltés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?