r
Nosalty Logó

Szentjánoskenyér torta málnával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Angie-30
Szentjánoskenyér torta málnával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 8% Zsír

a tészta

a krém

Összesen 940 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 8% Zsír

a tészta

a krém

Összesen 3753 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 8% Zsír

a tészta

a krém

Összesen 222 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    34 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1380.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    426 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    526 mg
  • Nátrium
    345 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    155.1 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    202.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    318 micro
Összesen 940 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.1 g

Zsír

  • Összesen
    135.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    753 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5521.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    1703 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    2102 mg
  • Nátrium
    1379 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    620.2 g
  • Cukor
    399 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    810.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    382 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    164 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    658 mg
  • Retinol - A vitamin:
    377 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1273 micro
Összesen 3753 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    328.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.9 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 222 Kcal

Elkészítés

a tészta

  1. A liszthez hozzákeverjük a szentjánoskenyér lisztet és a sütőport.
  2. A tojásokat habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd apránként hozzákeverjük a joghurtot, az olajat és a lisztes keveréket.
  3. Kerek tortaformába öntjük a tésztát, és 180 fokon kb. 30-35 percet sütjük, majd amikor kihűlt, levágjuk a felső részét, és kikaparjuk a belsejét az alsó tésztának.

a krém

  1. A tejszínhabport habosra keverjük az ásványvízzel (keveset tegyünk félre a torta bevonásához), majd hozzákeverjük a tészta morzsát és a málnát.
  2. A krémmel töltsük meg a torta üregét, tegyük rá a tetejét, és vonjuk be a félretett habbal, majd díszítsük málnával.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 1
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 1022
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 02.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
Angie-30 355 recept

Szentjánoskenyérrel pitét már többször sütöttünk, a nenám szokta így készíteni, sajnos nem találtam az eredeti tészta receptet, így egy bevált receptet átalakítottam.

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek