r
Nosalty Logó

Szénhidrátcsökkentett meggyes-túrós torta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kiss Móni
Szénhidrátcsökkentett meggyes-túrós torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 1034 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 4129 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 139 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.5 g

Zsír

  • Összesen
    50 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    273 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2602 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    661 mg
  • Vas
    252 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    713 mg
  • Nátrium
    567 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    204.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    218 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    520 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    424 micro
Összesen 1034 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    186.2 g

Zsír

  • Összesen
    199.8 g
  • Telített zsírsav
    150 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1090 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10407.8 g
  • Cink
    1305 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    2644 mg
  • Vas
    1009 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    2851 mg
  • Nátrium
    2268 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    359.1 g
  • Cukor
    99 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    817 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    637 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    871 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2079 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1694 micro
Összesen 4129 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    349 g
  • Cink
    44 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 139 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját a xilittel jól kikeverjük.
  2. A kikevert sárgájához hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, alapossan eldolgozzuk, majd beleforgatjuk a habbá vert fehérjét, és óvatosan eldolgozzuk benne.
  3. Hozzáadjuk a kakaóport és a fahéjat , kikeverjük, majd megsütjük.
  4. Elkészítjük a krémet. A vaníliapudingokat megfőzzük.
  5. A túrót kb. 2 dl tejszínnel összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk a pudinghoz, kikeverjük vele.
  6. Kb. 15 dkg meggyet összeturmixulonk 2 ek xilittel, és ezt is beletesszük a pudingba, alapossan összekeverjük.
  7. A tejszínhabot felverjük 1 ek xilittel és a meggynek a levével. Ha a piskóta kihűlt, kettévágjuk.
  8. A maradék meggy egyik felével megszórjuk, majd ráöntjük a pudingos-túrós krém egyik felét, ráhelyezzük a piskóta másik felét, jöhet a maradék meggy, majd a maradék krém, és a végén rákenjük a felvert tejszínhabot. Betesszük a hűtőbe, hogy jól lehűljön, és összeálljon. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8110
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kiss Móni 258 recept

Itt a meggyszezon, hát íme, egy büntetlenül ehető meggyes süti!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek