r
Nosalty Logó

Székelyhidi májas

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Székelyhidi májas
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 634 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1267 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 130 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    24.8 g

Zsír

  • Összesen
    46.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    301 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1855.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    378 mg
  • Nátrium
    1262 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    346.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6502 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    26 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    271 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6502 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 634 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    49.6 g

Zsír

  • Összesen
    92.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    602 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3711.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    755 mg
  • Nátrium
    2524 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.7 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    693.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13004 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    52 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    542 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13004 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 1267 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    382.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    260 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1339 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1339 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 130 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A májat vékony szeletekre vágjuk, és olajon szép lassan, kevés adagokban megsütjük, tálaló tálra helyezzük, és vadfűszerrel meghintjük.
  2. A hagymát megpucoljuk, és felkarikázzuk vékony szeletekre vágva, egyszerre belehelyezzük a máj után maradt sütőolajba. Sózzuk meg alaposan, és hagyjuk fedő alatt párolódni. NEM SÜLNI!
  3. Ha kész a hagyma, öntsük rá a májra, pici borssal hintsük meg, és kész. Köretként krumplipüré illek a legjobban. Nyáron kovászos uborkával, kenyérrel is tálalható.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5895
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 03.

Ajánló

Főételnek, önálló ételnek is, egyaránt ajánljuk. Ha főétkezés, akkor  száraz vörösbor illik mellé. Ha valaki nem szereti, a félédes bort is fel lehet kínálni mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tanácstalan voltam, mert 40 főre kellett gyors, egyszerű és laktató vacsorát készítenem. Egy kedves kolléga ötlete volt a Székelyhidi májas. Nagy sikert aratott, igaz savanyúval tálaltuk, és kenyeret adtunk hozzá. FONTOS: Vadmáj esetén előpárolás szükséges, ami egy 20-30 percet jelent - forráshoz közeli vízben- attól függően, hogy a máj milyen gyorsan fehéredik ki.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?