r
Nosalty Logó

Székely rakott tészta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
onyxka
Székely rakott tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 16% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 668 kcal
  • 16% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 4007 kcal
  • 16% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 311 kcal
  • 16% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.8 g

Zsír

  • Összesen
    31.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    624 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    248 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 668 kcal
  • 16% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    166.8 g

Zsír

  • Összesen
    191 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    234 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3744.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    336 mg
  • Kálcium
    915 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    313 mg
  • Foszfor
    1486 mg
  • Nátrium
    659 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    393.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    280.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    423 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1235 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    419 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 4007 kcal
  • 16% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 311 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Sós vízben megfőzzük a tésztát, majd leszűrjük, és hideg vízzel átmossuk. Lecsepegtetjük.
  2. A szalonnaszeletek zsírját kiolvasztjuk, hogy szép ropogós szalonnachipset kapjunk. A kiolvadt zsírral kikenünk egy tűzálló, magas falú edényt. A ropogós szalonnaszeleteket apró kockákra vágjuk.
  3. A hagymákat is megpucoljuk, felszeleteljük.
  4. Elkezdjük a rétegezést: az edény aljába egy sor tészta, erre szórjuk a szalonnachips és a hagymakarikák 1/3-át, és bőven meghintjük túróval. Majd megint tészta, szalonna, hagyma, túró. A legtetejére tészta kell kerüljön, amit beborítunk a tehénsajttal.
  5. 10-15 percre sütőbe tesszük, hogy a túró összeolvadjon és a sajt a tetején megpiruljon.
  6. Ízlés szerint tálaláskor tejföllel fogyaszthatjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 114
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 7602
  • Feltöltés dátuma: 2017. április 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szüleimnél mindig van mindenféle finom házi dolog, így nem volt nehéz laktató és minőségi egytálételt varázsolni a hozzávalókból.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk