r
Nosalty Logó

Szedres-málnás tejberizs torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Cinderella_707
Szedres-málnás tejberizs torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 570 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 4554 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 161 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    31.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    519.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.7 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    188.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    227 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    213 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    272 micro
Összesen 570 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    95.4 g

Zsír

  • Összesen
    255.5 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1259 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4157.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    1418 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    463 mg
  • Foszfor
    1397 mg
  • Nátrium
    706 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    485.3 g
  • Cukor
    241 mg
  • Élelmi rost
    72 mg

VÍZ

  • Összesen
    1508.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1813 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    226 mg
  • D vitamin:
    251 micro
  • K vitamin:
    177 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    788 micro
  • Kolin:
    749 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1701 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    1284 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2174 micro
Összesen 4554 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    144.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 161 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta készítéséhez a sütőt előmelegítjük.
  2. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, a sárgáját pedig a cukorral fehéredésig keverjük. A kikevert tojásássárgába felválta óvatosan hozzáadjuk a fehérjehabot és a lisztet, végül óvatosan belekeverjük a darált mogyorót.
  3. Kissé kivajazunk egy kapcsos tortaformát, és a tésztát az előmelegített sütőben sütjük,majd addig pihentetjük, amíg kihűl.
  4. A krémhez felteszünk forralni 2 dl vizet, majd a rizst a forrásban lévő vízhez adjuk, és addig pároljuk, míg a víz el nem fő róla. Ekkor ráöntjük az 5 dl tejet a rizsre, hozzáadjuk a vaníliarudat, a cukrot, majd kis lángon, fedő alatt kb. 10 percig pároljuk, végül beledobjuk a vajat, és elkeverjük. Lehúzzuk a tűzről, rajta hagyjuk a fedőt, és így hagyjuk kihűlni.
  5. Miután a rizs kihűlt, egy lábosban 1 dl tejszínben elkeverjük a zselatint, és addig melegítjük, míg a zselatin fel nem oldódik, majd félretesszük hűlni. 3 dl tejszínt kemény habbá verünk. A langyossá hűlt zselatinos tejszínt hozzákeverjük a rizshez, majd apránként hozzáadjuk a tejszínhabot is.
  6. A tésztát megkenjük az eperlekvárral.
  7. A tejszínhabos rizst simítsuk rá a tésztára, majd hűtőszekrényben dermesszük 2-3 órán át.
  8. Díszítjük a tortát. A szedret tetszés szerint elhelyezzük a tetején.
  9. A tortazselét a tasakon leírtak szerint elkészítjük, és még min. fél órára visszatesszük a hűtőbe.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 12195
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 28.

Ajánló

Finom, látványos és nem túl vesződséges :). Úgyhogy mindig jól jön!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Cinderella_707 4 recept

A gyümölcsrizs mindig is nagy sláger volt, a kertben adott volt a szeder és a málna... És végül tortát készültem sütni. Hát így született. :) A gyümölcsöket bármi mással is lehet helyettesíteni, pl. télen naranccsal, banánnal, ananászkonzervvel.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek