r
Nosalty Logó

Szedres-áfonyás sajttorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mazsolino
Szedres-áfonyás sajttorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tésztához

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 584 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tésztához

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 6991 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tésztához

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 310 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    41.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    224.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    264 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    248 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    188 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 584 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.6 g

Zsír

  • Összesen
    498.3 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    138 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    80 g
  • Koleszterin
    897 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2692.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    502 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    701 mg
  • Nátrium
    1283 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    537 g
  • Cukor
    294 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    756.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3170 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    361 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    693 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2977 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2260 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1389 micro
Összesen 6991 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    119.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 310 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Díszítéshez

Elkészítés

Tésztához

  1. A sütőt előmelegítjük 180 Celsiusra, alsó-felső sütés.
  2. A margarint felolvasztjuk, majd összekeverjük a darált kekszmorzsával. Egy tortaformát kibélelünk feszesen sütőpapírral.
  3. A tortaformába tapicskoljuk a kekszes keveréket úgy, hogy a forma oldalát is befedje a keksz.
  4. Sütőbe tesszük, majd 10 percig sütjük, hogy megkeményedjen.

Krémhez

  1. A krémhez minden hozzávalót összekeverünk egy nagy tálban, belekeverjük az étkezési keményítőt.
  2. A tortaformába szórjuk az áfonya felét, majd ráöntjük a krémet, de csak a forma 3/4 részéig. A tetejére szórunk még egy kis áfonyát.
  3. Betesszük az egészet sütni 45-50 percre. Ha a süti elkezd barnulni, tegyünk a tetejére sütőpapírt, hogy ne égjen meg a teteje, de a belseje megsüljön rendesen.
  4. A formában kihűtjük, majd óvatosan körbevágjuk, hogy ne törjön össze a keksz.

Díszítéshez

  1. A tetejét körberakjuk a szederrel és a maradék áfonyával, majd a hűtőbe tesszük másnapig.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 2256
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Mazsolino 8 recept

Szerettem volna valami egyszerű, de finom krémes sütit készíteni, így elkezdtem recepteket nézni. A sajttorta mellett döntöttem, de módosítottam az alaprecepten a saját ízlésünknek megfelelően. Nem bántam meg :)

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek