r
Nosalty Logó

Szederlekváros-diós rakott tészta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
szapbea
Szederlekváros-diós rakott tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 734 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 4395 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 463 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    38.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    522.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    280 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    234 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 734 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.6 g

Zsír

  • Összesen
    230.6 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    122 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3134.8 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    330 mg
  • Kálcium
    343 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    592 mg
  • Foszfor
    1678 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    504.4 g
  • Cukor
    98 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    105.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    917 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    101 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1402 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    862 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    656 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 4395 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    330.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 463 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szokásos módon sós vízben kifőzzük a tésztát.
  2. A lecsöpögtetett tésztát alaposan összekeverjük a lekvárral.
  3. A diót apróra vágjuk és belekeverjük a cukrot.
  4. A közepes méretű tepsit kikenjük vajjal és megszórjuk zsemlemorzsával.
  5. Majd beletesszük a lekváros tészta egyik felét, meglocsoljuk olvasztott margarinnal, megszórjuk dióval, rá a tészta másik felét, és a tetejét megszórjuk a maradék dióval.
  6. Ízlés szerint a tetejét még több vajjal, mézzel meglocsoljuk.
  7. Kb. 20 perc alatt készre sütjük, míg a dió meg nem pirul a tetején.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 41
  • Össznézettség: 13599
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szederlekváros-diós rakott tészta
szapbea 9 recept

Szilvalekvárral is nagyon finom, de bármilyen házi vagy bolti lekvárral isteni. Ízlés szerint lehet bolondítani, hallottam már olyat, aki citromot tesz bele és tojáshabot is ken a tetejére, mint a máglyarakásnál :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek