r
Nosalty Logó

Szatmári paszulyleves gazdagon

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marti48
Szatmári paszulyleves gazdagon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 470 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 940 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 78 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    17.9 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1301.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    370 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    314 mg
  • Nátrium
    484 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    394.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    313 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    134 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    453 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    148 micro
  • β-karotin
    2019 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    129 micro
  • Lut-zea
    2783 micro
Összesen 470 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    35.9 g

Zsír

  • Összesen
    52.1 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    342 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2602.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    740 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    628 mg
  • Nátrium
    969 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    789.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    626 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    268 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    907 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    268 micro
  • Kolin:
    273 mg
  • Retinol - A vitamin:
    274 micro
  • α-karotin
    295 micro
  • β-karotin
    4039 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    257 micro
  • Lut-zea
    5567 micro
Összesen 940 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    337 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    21 micro
  • Lut-zea
    464 micro
Összesen 78 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit meghámozzuk, lemossuk, apró kockákra vágjuk. A petrezselymet felaprítjuk.
  2. Kb. 1 liter vízbe beleszórjuk a zöldséges ételízesítőt (a házi a legjobb), hozzáadjuk a krumplit, a petrezselymet, 2 karika lecsópaprikát, 1 félbevágott koktélparadicsomot, és az egészet készre főzzük.
  3. Lehúzzuk a platniról, fedő nélkül picit hagyjuk kigőzölődni.
  4. A lisztet simára keverjük a tejföllel és a tejjel, a tojássárgájával, 1 mk őrölt pirospaprikával színezzük, és belekeverjük a krumplis lébe.
  5. Hozzáadjuk a babot a leve nélkül, és a felkarikázott virslit. Hogy besűrűsödjön, összeforraljuk az egészet, majd a balsamico ecettel, pici cukorral, sóval-borssal ízesítjük.
  6. Ízlés szerint tehetünk hozzá pár karika csípős pirospaprikát, kis kaprot, avagy tárkonyt.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5503
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szatmári paszulyleves gazdagon
Marti48 317 recept

Van egy nagyon kedves könyvecském Végh Antaltól: "Száz szatmári parasztétel" címmel. Nagyon egyszerű receptek, de igen sok, manapság is felhasználható részlettel. Ezt azért írom, mert az eredeti receptek úgy kezdődnek, hogy "felteszünk 5 liter vizet főni"... Ebben a paszulylevesben (mely a paszulyfőzelékre is vonatkozik) a habarás az, amit átvettem, és azóta is használom, főleg a vajbab eseteben. Ez a tej-tejföl-tojássárga-liszt keveréke, melytől  csodás krémes állagot kap úgy a leves, mint a főzelék. Az eredeti receptben nincs krumpli, virsli, bors, paprika, paradicsom, stb... csak egy kis petrezselyem és só.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Tejfölös csirkereceptek

Csirkemell vagy csirkecomb egy-egy finom egytálételben, ráadásul tejföllel gazdagon elegyítve? Ugye hogy máris vágytok egy isteni, tejfölös csirkereceptre?

Nosalty

További cikkek