r
Nosalty Logó

Szarvasgombás cukkinisaláta bundáskenyérrel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mártika és Feri
Szarvasgombás cukkinisaláta bundáskenyérrel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A salátához

A szarvasgombás majonézhez

A bundáskenyérhez

Összesen 986 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A salátához

A szarvasgombás majonézhez

A bundáskenyérhez

Összesen 3942 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A salátához

A szarvasgombás majonézhez

A bundáskenyérhez

Összesen 316 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    91.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    775.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    214 mg
  • Nátrium
    345 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    132.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1208 micro
Összesen 986 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    46.2 g

Zsír

  • Összesen
    366.9 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    164 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    130 g
  • Koleszterin
    577 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3103.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    571 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    857 mg
  • Nátrium
    1382 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    531.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    250 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    143 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    128 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    308 micro
  • Kolin:
    524 mg
  • Retinol - A vitamin:
    229 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    248 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4833 micro
Összesen 3942 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    29.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    388 micro
Összesen 316 Kcal

Hozzávalók

A salátához

  • 1 közepes db zeller (Apium graveolens, népies neve celler)
  • 1 közepes db cukkini (Cucurbita pepo convar "cocozella")
  • ízlés szerint

A szarvasgombás majonézhez

A bundáskenyérhez

Elkészítés

A salátához

  1. Elkészítjük a szarvasgombás majonézt:
  2. A házi tyúktojást és a napraforgó olajat is szobahőmérsékletűre hozzuk, majd a tojást folyamatosan keverve kis sugárban csurgatva hozzáadjuk az étolajat, enyhén sózzuk.
  3. Végül belereszeljük a dió nagyságú fehér nyári szarvasgomba felét. Félretesszük.
  4. A saláta elkészítése:
  5. A meghámozott zellert karikára vágjuk. Sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük. Vékony csíkokra vágjuk.
  6. A meghámozott, kimagvalt cukinit négybe vágjuk, és sós vízben majdnem puhára (kb.5 percig) főzzük. Hideg vízzel leöblítjük. Kicsit kinyomjuk belőlük a vizet, papírszalvétán szárítjuk, majd a lereszeljük nagylyukú reszelőn. 5 percre félretesszük.
  7. Majd a zeller-, és cukkinicsíkokat egy porcelánedénybe tesszük. Lágyan összekeverjük a szarvasgombás majonézzel.
  8. Felhasználás előtt addig pihentetjük, amíg megsütjük a bundáskenyereket.
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8289
  • Feltöltés dátuma: 2009. szeptember 11.

Ajánló

A tányérra helyezzük a bundáskenyereket és a salátát, finom lyukú reszelőn szarvasgombát reszelünk a tetejükre, díszítjük zeller-, és petrezselyemlevéllel.  Egri Viognier '03 (Gál Tibor Pincészet, Eger) bort fogyasszunk hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szarvasgombás cukkinisaláta bundáskenyérrel
Mártika és Feri 107 recept

 A 2009 évi Hőgyész-i Szarvasgombás receptversenyre beküldött előétel receptünk.  

Hozzávalók

A salátához

A szarvasgombás majonézhez

A bundáskenyérhez

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek