r
Nosalty Logó

Szamócás morzsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katica
Szamócás morzsa
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Morzsa

Szamóca zselé

Összesen 327 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Morzsa

Szamóca zselé

Összesen 3284 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Morzsa

Szamóca zselé

Összesen 288 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    102.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 327 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    38.4 g

Zsír

  • Összesen
    155.4 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    604 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1029.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    186 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    542 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    440.6 g
  • Cukor
    159 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    475.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1311 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    229 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    251 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1282 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    329 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    372 micro
Összesen 3284 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    90.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 288 kcal

Hozzávalók

Morzsa

Szamóca zselé

Elkészítés

Morzsa

  1. A lisztet, a cukrokat, a sót, a szódabikarbónát, a citromhéjat egy tálban összekeverjük, a hideg vajat belekockázzuk, hozzáadjuk a tojássárgát, és gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk. A tésztánk csak tényleg morzsalékos legyen.
  2. Sütőpapírral béleljünk ki egy 20 × 30 cm-es tepsit, és a morzsalék felét szórjuk bele, majd a kezünkkel egyenletesen próbáljuk meg lenyomkodni. A langyosra hűlt szamócazselét terítsük el a tészta tetején, és a morzsalék másik felét szórjuk a tetejére.
  3. A sütőt 180 C fokra melegítsük elő, és a tésztát 30 - 35 perc alatt süssük készre. Tepsiben hagyjuk langyosra hűlni, majd tetszés szerinti szeletekre vágva, esetleg tetejét enyhén porcukrozva szervírozzuk.

Szamóca zselé

  1. A keményítőt keverjük csomómentesre a vízzel.
  2. A megmosott, megtisztított szamócát vágjuk apróbb darabokra, tegyük egy dupla fenekű edénybe, szórjuk rá a cukrokat, a sót, és közepes lángon, állandó keveréssel kezdjük el főzni.
  3. Amikor elkezd már lassan forrni, öntsük hozzá az előkészített keményítőt, sűrítsük be, majd vegyük le a tűzről, és hagyjuk langyosra hűlni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20 × 30
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1267
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Végre lassan, de megjelentek kertünkben ezek a csodálatos gyümölcsök. Szerintem zamatosabb gyümölcs nem is létezik. Igazán sokféleképpen felhasználható korai gyümölcs...akár dzsemnek, gyümölcslének, bólénak, fagylaltnak kiválóan alkalmas. Nálunk most ez a finomság készült belőle.

Hozzávalók

Morzsa

Szamóca zselé

Címlapról ajánljuk

További cikkek