Szalonnával és zöldségekkel sült halszelet recept

1 adag
550
kcal
Szalonnával és zöldségekkel sült halszelet
Szalonnával és zöldségekkel sült halszelet
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Aki szereti a halat, annak javaslom, hogy próbálja ki ezt a jénaiban vagy tepsiben sült változatot, hiszen a hal nagyon finoman elkészíthető a sütőben is. Nagyon egészséges táplálék a hal, ezért fogyasszunk belőle minél gyakrabban, és minél változatosabban elkészítve!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Kicsi gyerekeknek nem ajánlom, mert a szálkák miatt ők nem tudják ezt az ételt biztonságosan elfogyasztani.

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kolozsvári szalonnával és zöldségekkel sült halszeletek, tepsiben sült zöldséges hal
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejben elkeverjük a lereszelt fokhagymákat, és ebben a fokhagymás tejben pácoljuk 1-2 óráig a halszeleteket. Hűtőbe tesszük.
  2. A jénait vagy tepsit, amiben majd sütni fogjuk a halat, vékonyan bekenjük sült füstölt szalonna zsírjával.
  3. A hagymát nyolcadokra, a sárgarépát hosszú csíkokra, a kolozsvári szalonnát bevagdossuk taréjosra, a füstölt szalonnát pedig csíkokra vagy kockákra vágjuk.
  4. A pácolás után a halszeleteket kiszedjük a tejből, minden oldalukat megsózzuk és (egymásba illesztve a szeleteket) belerakjuk a kizsírozott tepsibe vagy jénaiba.
  5. A sárgarépát és a hagymát a halszeletek közé csúsztatjuk, hogy sülés közben meg ne égjenek.
  6. A kolozsvári szalonna szeleteket és a füstölt szalonna kockákat a hal tetejére rakjuk.
  7. Addig sütjük, amíg a szalonnák szép pirosra sülnek a hal tetején. (Nálam ez több, mint egy óráig tartott, mert egyszerre sütöttem a körettel.) Hőlégkeveréses sütőben akár két tepsiben is süthetünk egyszerre, de akkor kicsit tovább kell sütni. Fokhagymás tejben sült kakukkfüves krumplival tálaltam.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 7 044
elküldve: 8
receptkönyben: 64
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Bjkata

Mióta szakács: 2012.07.14.
94 recept

Hozzászólások (4)

sakura.gk
sakura.gksze, 2013-12-25 10:07

Szia Kata!
Karácsonyi vacsorára készítettem el ezt a fogást és hatalmas sikert aratott. picit módosítottam, nem áztattam be tejbe, hanem csak simán tettem tepsibe, répa karikákkal körbe raktam, hagyma, fokhagyma, szalonna, pici kókuszzsír, mert kevés lett a szalonna zsírja. Az eredmény isteni volt. Azt hiszem h sűrűn fog az asztalra kerülni. :)

bjk
bjksze, 2013-12-25 13:17

Köszönöm a visszajelzésedet! Örülök, hogy ízlett a családnak ez a halétel!
Békés, boldog ünnepeket!
Kata

Te1986
Te1986sze, 2013-02-13 18:04

Valóban villám gyors és nagyon finom recept. Kár hogy a pontyom túl szálkás volt hozzá. De a szalonna és a hal együtt remek.

bjk
bjksze, 2013-02-13 19:36

Köszönöm a visszajelzést! Örülök, hogy bevált a recept!
Kata

Legfrissebb cikkek

Karácsony illatfelhőben
Karácsony illatfelhőben
Nagy gondot fordítunk az ünnepek alatt az ajándékokra, a karácsonyi dekorációra, fára és az ünnepi menü megtervezésére. De mi van az illatokkal?
Zserbó, egy meglepetés töltelékkel
Zserbó, egy meglepetés töltelékkel
Karácsonykor a hagyományos sütiké a főszerep, de ha Te is szeretsz új ízekkel kísérlezetni, akkor most figyelj! Íme, a klasszikus zserbó egy izgalmas csavarral!
550