Szalonnával és zöldségekkel sült halszelet recept

Szalonnával és zöldségekkel sült halszelet
Szalonnával és zöldségekkel sült halszelet
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Aki szereti a halat, annak javaslom, hogy próbálja ki ezt a jénaiban vagy tepsiben sült változatot, hiszen a hal nagyon finoman elkészíthető a sütőben is. Nagyon egészséges táplálék a hal, ezért fogyasszunk belőle minél gyakrabban, és minél változatosabban elkészítve!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Kicsi gyerekeknek nem ajánlom, mert a szálkák miatt ők nem tudják ezt az ételt biztonságosan elfogyasztani.

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kolozsvári szalonnával és zöldségekkel sült halszeletek, tepsiben sült zöldséges hal
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejben elkeverjük a lereszelt fokhagymákat, és ebben a fokhagymás tejben pácoljuk 1-2 óráig a halszeleteket. Hűtőbe tesszük.
  2. A jénait vagy tepsit, amiben majd sütni fogjuk a halat, vékonyan bekenjük sült füstölt szalonna zsírjával.
  3. A hagymát nyolcadokra, a sárgarépát hosszú csíkokra, a kolozsvári szalonnát bevagdossuk taréjosra, a füstölt szalonnát pedig csíkokra vagy kockákra vágjuk.
  4. A pácolás után a halszeleteket kiszedjük a tejből, minden oldalukat megsózzuk és (egymásba illesztve a szeleteket) belerakjuk a kizsírozott tepsibe vagy jénaiba.
  5. A sárgarépát és a hagymát a halszeletek közé csúsztatjuk, hogy sülés közben meg ne égjenek.
  6. A kolozsvári szalonna szeleteket és a füstölt szalonna kockákat a hal tetejére rakjuk.
  7. Addig sütjük, amíg a szalonnák szép pirosra sülnek a hal tetején. (Nálam ez több, mint egy óráig tartott, mert egyszerre sütöttem a körettel.) Hőlégkeveréses sütőben akár két tepsiben is süthetünk egyszerre, de akkor kicsit tovább kell sütni. Fokhagymás tejben sült kakukkfüves krumplival tálaltam.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 6 166
elküldve: 5
receptkönyben: 58
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Bjkata

Mióta szakács: 2012.07.14.
94 recept

Hozzászólások (4)

sakura.gk
sakura.gksze, 2013-12-25 11:07

Szia Kata!
Karácsonyi vacsorára készítettem el ezt a fogást és hatalmas sikert aratott. picit módosítottam, nem áztattam be tejbe, hanem csak simán tettem tepsibe, répa karikákkal körbe raktam, hagyma, fokhagyma, szalonna, pici kókuszzsír, mert kevés lett a szalonna zsírja. Az eredmény isteni volt. Azt hiszem h sűrűn fog az asztalra kerülni. :)

bjk
bjksze, 2013-12-25 14:17

Köszönöm a visszajelzésedet! Örülök, hogy ízlett a családnak ez a halétel!
Békés, boldog ünnepeket!
Kata

Te1986
Te1986sze, 2013-02-13 19:04

Valóban villám gyors és nagyon finom recept. Kár hogy a pontyom túl szálkás volt hozzá. De a szalonna és a hal együtt remek.

bjk
bjksze, 2013-02-13 20:36

Köszönöm a visszajelzést! Örülök, hogy bevált a recept!
Kata

Legfrissebb cikkek

Ízes töltött tojás a régmúltból
Ízes töltött tojás a régmúltból
Milyenek voltak az étkezési szokások a 19. század derekán? Mit és hogyan ettek az akkori emberek? Főztünk egy korabeli előételt.  
Hajdina a spájzban
Hajdina a spájzban
A kiegyensúlyozott étrend egyik alappillére a változatosság, érdemes nyitottnak lenni, új alapanyagokat kipróbálni. Ezúttal a hajdina felhasználására adok 10 tuti tippet!
Igazi őszi májkrém aszalt szilvával
Igazi őszi májkrém aszalt szilvával
Könnyű nyarat tudhatok magam mögött, ugyanis nem kellett sokat gondolkodnom, mit adjak az unokáknak reggelire vagy uzsonnára, mert csakis májas kencét rendeltek.