r
Nosalty Logó

Szalonnás-parajos pulyka burgonyapürével

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Szalonnás-parajos pulyka burgonyapürével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 903 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 3615 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 195 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.9 g

Zsír

  • Összesen
    74.9 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1142.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    293 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    437 mg
  • Nátrium
    281 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    232.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    602 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    210 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    417 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    2222 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4826 micro
Összesen 903 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    159.5 g

Zsír

  • Összesen
    299.4 g
  • Telített zsírsav
    154 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    968 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4569 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    1174 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    359 mg
  • Foszfor
    1746 mg
  • Nátrium
    1123 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    928.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2409 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    208 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    842 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    461 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1668 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    8890 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19304 micro
Összesen 3615 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    481 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1043 micro
Összesen 195 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paraj, ha kiolvadt, levét jól kinyomjuk.
  2. A szalonnát apró kockára vágjuk, majd egy serpenyőbe vajon, még adjunk hozzá kis olajat (így a vaj nem ég meg), kisütjük. Amikor a szalonna üveges, hozzáteszük a parajt, ás tovább sütjük.
  3. Ízesítsük kevés zúzott fokhagymával, fehérborssal, ha szükséges, sóval (a szalonna sós). Félretesszük.
  4. A húst felszeleteljük, majd kissé még klopfoljuk (nem túl vékonyra), és szárnyas fűszerrel ízesítjük.
  5. A húst kevés vajon (plussz kis olaj) mindkét felét elősütjük, majd tűzálló edénybe tesszük, a tetejére halmozzuk a parajos szalonnát, és meghintjük reszelt sajttal.
  6. 190 fokos sütőbe téve addig sütjük, amíg a sajt nem lesz piros.
  7. Jöhet a köret. A brokkolit és a burgonyat megfőzzük. Külön vízben!
  8. A burgonya, ha megfőtt, a tejjel és a vajjal összedolgozzuk, és sózzuk, ha szükséges.
  9. A brokkolit addig főzzük, hogy villával össze lehessen törni, majd a püréhez keverjük.
  10. A husi kész, a köret kész, mehet a tálalás! Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1230
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 03.

Ajánló

Száraz fehérbor!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az a baj, meg kell nevezni a konyhát, ez saját konyha, ezért szoktam a magyart megjelölni! Én és a párom szeretjük a parajt, en minden formában, és egyszer jött az ötlet, mi lenne ha... Jó lett, és ezzel a körettel igazán ízletes étel!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?