r
Nosalty Logó

Szalonkifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bjkata
Szalonkifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 680 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 8154 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 445 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    48.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    357.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    272 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    266 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 680 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    135.2 g

Zsír

  • Összesen
    580.4 g
  • Telített zsírsav
    246 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    138 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    160 g
  • Koleszterin
    1831 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4287.8 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    273 mg
  • Kálcium
    766 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    632 mg
  • Foszfor
    2144 mg
  • Nátrium
    421 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    646 g
  • Cukor
    227 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    451.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3261 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    570 micro
  • Kolin:
    937 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3193 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    783 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1000 micro
Összesen 8154 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    31.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 445 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit a 10 dkg vaj kivételével összegyúrjuk, majd vékonyra kinyújtjuk. (Amilyen nagy téglalapot csak tudunk belőle nyújtani.)
  2. 10 dkg lágy vajjal megkenjük, majd szorosan felgöngyöljük. Zárható edényben vagy fóliában 1 éjszakát a hűtőben pihentetjük.
  3. Másnap 8 egyenlő részre vágjuk a tésztarudat. Egyenként kinyújtjuk a darabokat nagyon vékonyra, addig a többi tészta a hűtőben várakozzon. Háromszögeket vágunk a vékony tésztából, megtöltjük a habos töltelékkel, és kifliket formázunk belőlük. A sütő legnagyobb fokozatán 7-9 perc alatt megsütjük őket.
  4. Még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk a sütiket.

A töltelékhez

  1. A darált dióhoz keverjük a reszelt citromhéjat.
  2. A 4 tojás fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd apránként hozzáverjük a 20 dkg porcukrot is.
  3. A kemény habba nagyon óvatosan belekeverjük a darált diót.
  4. Ezt a tölteléket felhasználásig mindig tartsuk hideg helyen, mert különben a hab könnyen összeesik.
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 88
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 38
  • Össznézettség: 32177
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 28.

Ajánló

Az ilyen tésztákat mindig forró sütőben süssük, hogy könnyű és leveles tésztát kapjunk végeredményként!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nemrég kaptam ezt a receptet az egyik kolléganőmtől, és azóta már sokszor elkészítettem a család nagy örömére a gyors, házi leveles tésztából készült kis kifliket. Most annyit változtattam az eredeti recepten, hogy a kiflik felét mákos töltelékkel készítettem, vagyis 15 dkg darált diót és 15 dkg darált mákot kevertem a hab egyik és másik felébe. (A változatosság gyönyörködtet!) Szeretem az olyan süteményeket, amikhez este "összedobjuk" a tésztát, másnap pedig csak sütni kell. Ez pont ilyen! A 8 perc természetesen tepsinként értendő sütési időt jelent. Jó az is, ha van segítségünk a porcukorba való forgatáshoz, mert addig is nyugodtan töltögethetjük a következő adag kiflicskéket.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek