r
Nosalty Logó

Szalagos fánk Gabimami konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabimami58
Szalagos fánk Gabimami konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 37% Zsír
Összesen 2265 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 37% Zsír
Összesen 13590 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 37% Zsír
Összesen 444 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.1 g

Zsír

  • Összesen
    155.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    916.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    289 mg
  • Nátrium
    330 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    189.8 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    45 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    62 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 2265 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    156.4 g

Zsír

  • Összesen
    933.3 g
  • Telített zsírsav
    130 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    421 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    332 g
  • Koleszterin
    651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5498.4 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    449 mg
  • Kálcium
    992 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    295 mg
  • Foszfor
    1736 mg
  • Nátrium
    1983 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1138.6 g
  • Cukor
    174 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    269.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    229 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    369 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    814 micro
  • Kolin:
    653 mg
  • Retinol - A vitamin:
    223 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    872 micro
Összesen 13590 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    30.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    179.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 444 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet mély tálba öntjük, közepébe mélyedést készítünk, ebbe tesszük a sót, cukrot, és az élesztőt belemorzsoljuk. Majd a kézmeleg tej felét ráöntjük, és5 percet állni hagyjuk.
  2. Utána beletesszük a tojássárgákat, és kezdjük összedolgozni a tésztát, s a maradék tejet is hozzáadjuk, és sima tésztát dagasztunk belőle, míg hólyagos nem lesz, ekkor az olajat is beledolgozzuk, s ha még ragadna, kicsi liszttel meghintjük. Letakarva meleg helyen 20 percet kelni hagyjuk. Ezt még kétszer megismételjük, s ha megkelt, lisztezett gyúró deszkára borítjuk.
  3. Két ujjnyi vastagra nyújtjuk, és közepes fánkszaggatóval kiszaggatjuk. Majd újra letakarjuk, és20 percetkelni hagyjuk.
  4. Közben míg kel a tésztánk, az olajat lábosba öntjük, és felhevítjük, de ne legyen túl forró, mert akkor nem sül át a tésztánk. Ha az olaj elég meleg, akkor 3 db-ot az olajba teszünk, de a tészta mindig felső fele kerüljön alulra, és fedő alatt aranysárgára sütjük, majd megfordítjuk, és a másik felét már fedő nélkül készre sütjük.
  5. Egy tepsibe sütőpapírt v. kéztörlő papírt teszünk, és így a felesleges olaj lecsepeg róla. Ha kisült az összes fánkunk, egy fém tálcára tesszük, és injekciós fecskendőbe a folyós lekvárt be-felszívatva a fánkokba fecskendezzük. A végén vaníliás porcukorral enyhén megszórjuk, és tálaljuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 45 alkalommal
  • Receptkönyvben: 78
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 16487
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 13.

Ajánló

Jó tipp: az olajat úgy tudjuk megnézni, milyen meleg, ha egy kis nyers tésztát teszünk bele, s ha hamar feljön az olaj tetejére, kezdhetjük a sütést. De ha lennt marad még, várjunk, mert akkor csak teleszívja magát olajjal, és nyers, olajos marad. Ha kisült a fánkunk, oldalára tegyük, és így szép magas marad, így csepegtessük le az olajat. Kezdőknek: azt ajánlom először fele adagot készítsék el, ha nincs segítségük, és ne bosszankodjanak, hanem úgy sikerül, ahogy kell. Mindenféléhez gyakorlat kell.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szalagos fánk Gabimami konyhájából
Gabimami58 139 recept

Én amikor először készítettem, nagymamám mondta, mit csináljak, s akkor arra gondoltam még mint gyerek, hogyha nem sikerül, mamám mit fog szólni hozzá. De csak annyi kis hibája volt, hogy soknak nem volt szalagja. De azért elfogyott, és ízlett mamáméknak is. Ő azt mondta nekem, nem baj kisunokám, a következő meglátod jobban fog sikerülni, és valóban, minél többször sütöttem, egyre jobban sikerült. Most meg már mint gyakorlott háziasszony, sokszor ötletesen készítem el. Van, hogy ujjnyi vastagra nyújtom, az egyiknek közepébe kis mélyedés készítek ujjammal, és úgy töltöm mogyorókrémmel vagy lekvárral, s akkor a másikat ráfordítom, a széleit jól összenyomom, és így hagyom kelni, majd ugyanúgy sütöm ki. Nálam így is bejött, sosem maradt a közepese nyers.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek