Szaftos sertésszűz édes káposztával recept

Szaftos sertésszűz édes káposztával
Szaftos sertésszűz édes káposztával
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kedvenc húsom a sertés szűzpecsenye, ezért ha tehetem, sok étel készül belőle, főleg így steak húsnak.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Az el nem fogyasztott hús vékonyra szeletelve kitűnő szendvicsekbe.

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
konyhatechnológia: kukta
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sertés szűzpecsenye káposztával, szaftos szűzpecsenye
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst lehártyázzuk, megtisztítjuk, bekenjük borssal és mustárral, és szobahőn állni hagyjuk 2 órát letakarva.
  2. A káposztához megpirítjuk kevés zsíron az apróra kockázott hagymát a cukor kíséretében, ha karamellizálódott hozzáadjuk a fűszereket, fokhagymát, mézet, ecetet, bort, gyalult káposztát, és fedő alatt 50-60 perc vagy kuktában 30 perc alatt puhára főzzük a köretet.
  3. A húst tűzforró serpenyőben lekapatjuk, kérget sütünk rá minden oldalról, majd előmelegített 190 fokos (gáz 5-ös fokozat) sütőben 8-10 perc alatt omlós, rózsaszínűre sütjük. Fontos, hogy sütés után hagyjuk pihenni 10 percet szeletelés előtt, hogy minél több szaftos lé maradjon a húsban.
  4. A szikkadt zsemlékből kockákat vagdosunk, és a maradék zsiradékon megpirítjuk a serpenyőben, melyben a húst sütöttük.
  • sütési hőfok: 190°C
  • költség: 1800 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 6 581
elküldve: 2
receptkönyvben: 36
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Norbi06

Mióta szakács: 2012.03.22.
116 recept
hirdetés

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

363