r
Nosalty Logó

Szaftos mákos sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Szaftos mákos sütemény
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 851 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 10206 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 294 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.5 g

Zsír

  • Összesen
    44.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1912.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    912 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    190 mg
  • Foszfor
    628 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 851 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    210.1 g

Zsír

  • Összesen
    533.7 g
  • Telített zsírsav
    192 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    111 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    185 g
  • Koleszterin
    1119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    22947.4 g
  • Cink
    54 mg
  • Szelén
    324 mg
  • Kálcium
    10941 mg
  • Vas
    70 mg
  • Magnézium
    2276 mg
  • Foszfor
    7533 mg
  • Nátrium
    1695 mg
  • Réz
    11 mg
  • Mangán
    45 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1188.6 g
  • Cukor
    530 mg
  • Élelmi rost
    144 mg

VÍZ

  • Összesen
    710.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2183 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    757 micro
  • Kolin:
    566 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2128 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    590 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    661 micro
Összesen 10206 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    661.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    315 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    217 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 294 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet felfőzzük, belekeverjük a mákot, citromhéjat majd a cukrot. Gyakori kevergetés mellett újra felfőzzük.
  2. Míg a mákos massza hűl, összegyúrjuk a tésztához a hozzávalókat.
  3. Két egyenlő részre osztjuk, és a tepsink méretére kinyújtjuk. Az alsó lapot villával megszurkáljuk, majd lekenjük baracklekvárral.
  4. Az almákat lereszeljük, majd a kihűlt mákos masszához keverjük, ezzel egyenletesen beborítjuk a tésztát, és a tetejére helyezzük a második tésztát.
  5. Ismét megszurkáljuk, majd az előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x26
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 102
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 10679
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A reszelt almától lesz igazán szaftos a sütemény, csak úgy eteti magát. :)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek