r
Nosalty Logó

Szaftos gombás csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
hami
Szaftos gombás csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A csirkemellhez

A körethez

Összesen 728 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A csirkemellhez

A körethez

Összesen 2178 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A csirkemellhez

A körethez

Összesen 122 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    38.8 g

Zsír

  • Összesen
    35.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2055.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    269 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    509 mg
  • Nátrium
    1150 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    444.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    303 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    266 micro
  • α-karotin
    67 micro
  • β-karotin
    416 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1715 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 728 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    116.3 g

Zsír

  • Összesen
    106.4 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    377 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6165.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    806 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    1526 mg
  • Nátrium
    3450 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    187.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1334.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    910 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    598 micro
  • Kolin:
    341 mg
  • Retinol - A vitamin:
    797 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    1248 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    253 micro
Összesen 2178 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    346.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    194 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    289 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 122 Kcal

Hozzávalók

A csirkemellhez

A körethez

Elkészítés

A csirkemellhez

  1. A csirkemellet csíkokra felvágjuk, és egy evőkanál olajon fehéredésig pirítjuk, sózzuk.
  2. A gombát megtisztítjuk, negyedekre vágjuk. A hagymát kockára aprítjuk, megpucoljuk a fokhagymát. A paradicsomot felkarikázzuk.
  3. A margarint egy serpenyőben felolvasztjuk, hozzáadjuk a vöröshagymát, és megpirítjuk kissé. Ráöntjük a gombát, hagyjuk, míg levet ereszt, ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és rányomjuk a fokhagymákat. Kb. 10 perc főzés után hozzáadjuk a tejfölt, és összerotyogtatjuk 3-4 percig.
  4. Egy mélyebb tepsi alját beterítjük a csirkemell csíkokkal, eloszlatjuk rajta a gombás keveréket és a felkarikázott paradicsommal fedjük. A tetejére szórunk egy kis oregánót. A tepsit alufóliával betakarjuk.
  5. Kb. 180-200 fokon 40 percig sütjük (de legalább addig, hogy a csirkemell megpuhuljon), majd kivesszük, reszelünk rá sajtot, és visszatesszük még kb. negyed órára.
  6. A sütés közben a rizst kifőzzük. (1 bögre rizst némi olajon megfuttatunk, ráöntünk 2 bögre vizet, mikor felforrt, beletesszük az ételízesítőt. Amikor már-már az összes vizet felszívta, fedőt teszünk rá, és a gázt kikapcsoljuk. 15 percig fedő alatt hagyjuk.)
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 89
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 64
  • Össznézettség: 12087
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 05.

Ajánló

Maradék csirkehúsból is elkészíthető! Ebben az esetben nem kell vesződni a hús lepirításával, hiszen már főtt/sült húst használunk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretek új dolgokat kitalálni. Főként azért, mert imádom begyűjteni az elismerő "hümmögéseket", mikor megkóstolásra kerül az étel.:) Ezért érdemes mindenfélét kipróbálni, kísérletezgetni.

Hozzávalók

A csirkemellhez

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek