r
Nosalty Logó

Szabolcsi almás máktorta Gabcsitól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabcsi
Szabolcsi almás máktorta Gabcsitól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához (16 szeletes torta)

A krémhez

Az almatöltelékhez

A díszítéshez

Összesen 903 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához (16 szeletes torta)

A krémhez

Az almatöltelékhez

A díszítéshez

Összesen 7234 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához (16 szeletes torta)

A krémhez

Az almatöltelékhez

A díszítéshez

Összesen 192 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    40.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1381.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    644 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    382 mg
  • Nátrium
    197 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.1 g
  • Cukor
    95 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    181.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 903 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    154.9 g

Zsír

  • Összesen
    321.5 g
  • Telített zsírsav
    137 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    81 g
  • Koleszterin
    1368 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11051.1 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    5149 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    1007 mg
  • Foszfor
    3058 mg
  • Nátrium
    1574 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    960.6 g
  • Cukor
    756 mg
  • Élelmi rost
    72 mg

VÍZ

  • Összesen
    1451.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1616 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    251 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    393 micro
  • Kolin:
    809 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1559 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    579 micro
  • β-crypt
    122 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1124 micro
Összesen 7234 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    295.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 192 Kcal

Hozzávalók

A piskótához (16 szeletes torta)

A krémhez

Az almatöltelékhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához (16 szeletes torta)

  1. Piskóta:
  2. A piskótatészta elkészítését két részletben javaslom elkészíteni, mert ha sokat áll a sütés előtt, akkor összeesik a végére. A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk.
  3. A mákot, a morzsát és citromhéját az almával összekeverjük, majd óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérjéhez.
  4. Feltétlenül sütőpapírral bélelt tepsiben 6 db doboslap vastagságú tortalapot sütünk. 200 fokos sütőben 12-14 percig sütjük. Sütés után a sütőpapírt lehúzzuk a piskótalapokról, és megcukrozott konyharuhára fektetjük hűlni.
  5. Krém:
  6. Kevés tejjel simára keverjük a keményítőt és a tojássárgáját.
  7. A többi tejet, a cukrot és a vaníliás cukrot felforraljuk, majd folyamatos keverés közben hozzáadott keményítős tojássárga keverékkel besűrítjük.
  8. A kihűlt krémhez óvatosan hozzákeverjük a felvert tejszínt.
  9. Almatöltelék:
  10. Az almát meghámozzuk, majd lereszeljük, levét kicsit kinyomkodjuk, és fél citrom levével, fahéjjal vajon megpároljuk, hűtjük.
  11. Betöltés:
  12. A betöltéshez 6 lap közé felváltva rétegezzük a krém és az almatölteléket. Az alma egyszerűbb elegyengetését könnyíti, ha almával töltött 2-2 lapot előre betöltünk.
  13. Ezután az alsó lapot megkenjük krémmel, és ráhelyezzük az almával töltött 2-3. lapot, erre kenjünk a második krém réteget, és rátesszük az almával előre töltött 4-5. lapot, ezután újra a krém következik.
  14. Hűtőben egy kicsit dermesztjük, majd a maradék krémből bevonjuk a tortát.
  15. Díszítés:
  16. 10 dkg reszelt fehér csokoládé és 5 dkg darált mák keverékével kidíszítjük a torta oldalát, ezután a maradékot megolvasztjuk, és kerek kiszúróval csoki tallért készítünk, mellyel a közepét díszítjük.
  17. 2 kisebb almát meghámozunk, negyedelve kevés cukorral és citromlével megdinszteljük. Miután kihűlt 16 szeletre vágjuk, belső élét darált mákba mártjuk, és szépen elrendezzük a tortánkon.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 175
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 27
  • Össznézettség: 48524
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Gabcsi 3 recept

Férjem születésnapjára készítettem el ezt a tortát, nagy nagy örömére!

Hozzávalók

A piskótához (16 szeletes torta)

A krémhez

Az almatöltelékhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek