Svéd gombasaláta TataiEliztől recept

megosztás
0
Svéd gombasaláta TataiEliztől
Svéd gombasaláta TataiEliztől
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesanyámtól hozott recept, mindig nagy sikert arat, egy pillanat alatt elfogy. Az állófogadások, hidegtálak sztárja.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Én a citromhéjat nem reszelve, hanem spirálisan lehántva szoktam beletenni, amit a főzés után érdemes eltávolítani, mert ha benne marad, kesernyés ízt ad neki.

Hidegen és melegen egyaránt finom.

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter, vasárnapi ebéd
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

paradicsomos gombasaláta, gombasaláta, gombasaláta paradicsomosan
Szólj hozzá!
megosztás
0

elkészítés

  1. A felkockázott hagymát olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a felaprított gombát, fűszereket, citromhéjat és -levet.
  2. Fedő nélkül, nagy lángon főzzük, amíg a gombából kicsapódó lé nagy része elpárolog. Ekkor hozzáadjuk a paradicsompürét, összeforraljuk, és kész is.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 3 978
elküldve: 0
receptkönyben: 59
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

TataiEliz

Mióta szakács: 2012.05.21.
9 recept

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

199