Svéd gombasaláta TataiEliztől recept

1 adag
199
kcal
Svéd gombasaláta TataiEliztől
Svéd gombasaláta TataiEliztől
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesanyámtól hozott recept, mindig nagy sikert arat, egy pillanat alatt elfogy. Az állófogadások, hidegtálak sztárja.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Én a citromhéjat nem reszelve, hanem spirálisan lehántva szoktam beletenni, amit a főzés után érdemes eltávolítani, mert ha benne marad, kesernyés ízt ad neki.

Hidegen és melegen egyaránt finom.

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter, vasárnapi ebéd
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

paradicsomos gombasaláta, gombasaláta, gombasaláta paradicsomosan
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A felkockázott hagymát olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a felaprított gombát, fűszereket, citromhéjat és -levet.
  2. Fedő nélkül, nagy lángon főzzük, amíg a gombából kicsapódó lé nagy része elpárolog. Ekkor hozzáadjuk a paradicsompürét, összeforraljuk, és kész is.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 2 463
elküldve: 0
receptkönyben: 40
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

TataiEliz

Mióta szakács: 2012.05.21.
9 recept

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

Legfrissebb cikkek

Bors is, nem is
Bors is, nem is
A só mellett a bors a leggyakrabban használt fűszer. Jöjjön a borsfajtákról minden, amit tudni akartál!
Apfelstrudel, a bécsi almás rétes
Apfelstrudel, a bécsi almás rétes
Kívül roppanós, belül puha tészta isteni almadarabkákkal, kell ennél több? A bécsiek almás rétese a mi konyhánkban is nagy sikert aratott!
„Jó" zsírokkal az egészségünkért!
„Jó" zsírokkal az egészségünkért!
A telítetlen zsírsavakkal nemcsak ételeinket tehetjük finomabbá, gazdagabbá, de egészségünket is védjük.
199