Svéd gombasaláta TataiEliztől recept

1 adag
216
kcal
Svéd gombasaláta TataiEliztől
Svéd gombasaláta TataiEliztől
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesanyámtól hozott recept, mindig nagy sikert arat, egy pillanat alatt elfogy. Az állófogadások, hidegtálak sztárja.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Én a citromhéjat nem reszelve, hanem spirálisan lehántva szoktam beletenni, amit a főzés után érdemes eltávolítani, mert ha benne marad, kesernyés ízt ad neki.

Hidegen és melegen egyaránt finom.

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter, vasárnapi ebéd
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

paradicsomos gombasaláta, gombasaláta, gombasaláta paradicsomosan
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A felkockázott hagymát olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a felaprított gombát, fűszereket, citromhéjat és -levet.
  2. Fedő nélkül, nagy lángon főzzük, amíg a gombából kicsapódó lé nagy része elpárolog. Ekkor hozzáadjuk a paradicsompürét, összeforraljuk, és kész is.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 1 860
elküldve: 0
receptkönyben: 31
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

TataiEliz

Mióta szakács: 2012.05.21.
9 recept

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

Legfrissebb cikkek

Vidám szendvicskészítés
Vidám szendvicskészítés
Minden étel fontos, mind szól valamiről, legyen szó akár reggeliről, uzsonnáról vagy hideg vacsoráról, érdemes az őszi szendvics-szezont feldobni néhány kreatív ötlettel! (x)
216