Svájci sajtleves recept

Svájci sajtleves
Svájci sajtleves
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám sokat jár külföldön, ezt a receptet ő hozta nekünk, mivel sajt-imádók vagyunk! 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Megjegyzés:
1 dl 120 kcal-t tartalmaz.


receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: közepes
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: svájci
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

sajtkrémleves
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat felforrósítjuk, hozzákeverjük a lisztet, és közepes lángon aranysárgára pirítjuk. 
  2. Ezután hozzáadjuk a sajtot.
  3. A húslevest állandó keverés közben hozzáöntjük, majd kis lángon kb. 10 percig főzzük, közben időnként megkavarjuk. ( A húsleves legyen meleg, mert különben a sajt kicsapódik, és többé nem lesz hajlandó felolvadni!)
  4. A tojássárgákat felverjük, és óvatosan a leveshez keverjük. (Vigyázzunk, nehogy kicsapódjon, mert ez is irreverzibilis folyamat. Ha a leves nem forr, akkor ez a veszély nem fenyeget!)
  5. Sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük.
  6. A petrezselymet megmossuk, finomra vágjuk, majd a leveshez adjuk.
  7. A kenyeret kockákra vágjuk, száraz serpenyőben, közepes lángon kavargatva minden oldalát szép aranyszínűre pirítjuk.
  8. Tálaláskor a levesbe szórjuk. Reszelhetünk rá még sajtot, és szórhatunk rá plusz petrezselymet is.

statisztika

beküldve:
nézettség: 40 454
elküldve: 4
receptkönyben: 763
elkészítve: 8/21
Facebookon megjelent: -

szakács

Anyika39

Mióta szakács: 2009.12.16.
15 recept

Hozzászólások (5)

Picantéria
Picantériav, 2013-09-22 08:17

Köszönöm a receptet, tegnap el is készítettem a levest. A vajba szórt liszttel volt némi problémám. Amint az olvadt vajba kevertem, gombócokká állt össze amihez a pirítást követően még a sajt egy része is hozzá ragadt. Ezzel kapcsolatban kérek kis segítséget, hogy legközelebb még jobban sikerüljön. Egyébként pedig finom volt és a család is szerette.

cannellona
cannellonah, 2012-09-03 20:23

naleo, a hozzávalóknál már írja, hogy "10 dkg RESZELT ementáli sajt" :)

laszlo ildiko
laszlo ildikov, 2010-02-28 01:38

Nagyon jó a leves, én durvára darált színes borssal próbáltam és a tálalásnál menta levéllel díszítettem. Nagyon finom lett és szép is!

402