r
Nosalty Logó

Svájci sajtleves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Anyika39
Svájci sajtleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 407 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 1624 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 112 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    213 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1691.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    309 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    273 mg
  • Nátrium
    1039 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    262 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    188 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    210 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    617 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    810 micro
Összesen 407 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    59.4 g

Zsír

  • Összesen
    95.1 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    852 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6764.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    1237 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    1094 mg
  • Nátrium
    4157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    175.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1048 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    751 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    308 micro
  • Kolin:
    554 mg
  • Retinol - A vitamin:
    841 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    2469 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3242 micro
Összesen 1624 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    464.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    286 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    170 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    223 micro
Összesen 112 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat felforrósítjuk, hozzákeverjük a lisztet, és közepes lángon aranysárgára pirítjuk.
  2. Ezután hozzáadjuk a sajtot.
  3. A húslevest állandó keverés közben hozzáöntjük, majd kis lángon kb. 10 percig főzzük, közben időnként megkavarjuk. ( A húsleves legyen meleg, mert különben a sajt kicsapódik, és többé nem lesz hajlandó felolvadni!)
  4. A tojássárgákat felverjük, és óvatosan a leveshez keverjük. (Vigyázzunk, nehogy kicsapódjon, mert ez is irreverzibilis folyamat. Ha a leves nem forr, akkor ez a veszély nem fenyeget!)
  5. Sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük.
  6. A petrezselymet megmossuk, finomra vágjuk, majd a leveshez adjuk.
  7. A kenyeret kockákra vágjuk, száraz serpenyőben, közepes lángon kavargatva minden oldalát szép aranyszínűre pirítjuk.
  8. Tálaláskor a levesbe szórjuk. Reszelhetünk rá még sajtot, és szórhatunk rá pluszpetrezselymet is.
  • Receptkönyvben: 721
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 46
  • Össznézettség: 139278
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 11.

Ajánló

Megjegyzés: 1 dl 120 kcal-t tartalmaz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Svájci sajtleves
Anyika39 15 recept

Anyukám sokat jár külföldön, ezt a receptet ő hozta nekünk, mivel sajt-imádók vagyunk! 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek