Svájci sajtleves recept

Kalória?
Svájci sajtleves
Svájci sajtleves
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám sokat jár külföldön, ezt a receptet ő hozta nekünk, mivel sajt-imádók vagyunk! 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Megjegyzés:
1 dl 120 kcal-t tartalmaz.


receptjellemzők

szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: svájci
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

sajtkrémleves
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat felforrósítjuk, hozzákeverjük a lisztet, és közepes lángon aranysárgára pirítjuk. 
  2. Ezután hozzáadjuk a sajtot.
  3. A húslevest állandó keverés közben hozzáöntjük, majd kis lángon kb. 10 percig főzzük, közben időnként megkavarjuk. ( A húsleves legyen meleg, mert különben a sajt kicsapódik, és többé nem lesz hajlandó felolvadni!)
  4. A tojássárgákat felverjük, és óvatosan a leveshez keverjük. (Vigyázzunk, nehogy kicsapódjon, mert ez is irreverzibilis folyamat. Ha a leves nem forr, akkor ez a veszély nem fenyeget!)
  5. Sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük.
  6. A petrezselymet megmossuk, finomra vágjuk, majd a leveshez adjuk.
  7. A kenyeret kockákra vágjuk, száraz serpenyőben, közepes lángon kavargatva minden oldalát szép aranyszínűre pirítjuk.
  8. Tálaláskor a levesbe szórjuk. Reszelhetünk rá még sajtot, és szórhatunk rá plusz petrezselymet is.

statisztika

beküldve:
nézettség: 48 571
elküldve: 4
receptkönyben: 805
elkészítve: 15/28
Facebookon megjelent: -

szakács

Anyika39

Mióta szakács: 2009.12.16.
15 recept

Hozzászólások (7)

Barnie Blacksmith
Barnie Blacksmith h, 2015-08-03 13:29

szia. a sajtot nem mertem egybe beletenni az elejen, regebbi tapasztalat hogy ily modon osszecsapodik, inkabb a lassu tuzon gozolgo levesbe tettem bele aprankent, es jo lett, a tojassal is ugy csinaltam hogy a levesbol tettem a sargajahoz es szep lassan feloldottam aztan bele a levesbe, tovabba egy dl fozotejszint is tettem hozza, es nagyon jo lett. Amugy ebben a verzioban meg nem probaltam sajtlevest, marmint tojassal es el kell mondjam nagyon fincsi lett, koszi

Picantéria
Picantéria / Picantéria v, 2013-09-22 08:17

Köszönöm a receptet, tegnap el is készítettem a levest. A vajba szórt liszttel volt némi problémám. Amint az olvadt vajba kevertem, gombócokká állt össze amihez a pirítást követően még a sajt egy része is hozzá ragadt. Ezzel kapcsolatban kérek kis segítséget, hogy legközelebb még jobban sikerüljön. Egyébként pedig finom volt és a család is szerette.

Barnie Blacksmith
Barnie Blacksmith h, 2015-08-03 13:32

szia. a kulcs az hogy seemmi baj, eloszor olvaszd fel a vajat majd utana add hozza a lisztet, es nem baj ha osszegombocosodik, csak piritsad lassu kozepes tuzon, amikor meg jo lett, vedd felre a tuzrol (en szemelyszerint a sajtot csak a kovetkezo lepes utan adtam hozza) es egyszerre keves levet adj hozza es keverd mig csomomentes lesz, majd megint egy kis vizet, es egy ido utan mar egyre tobbet vesz fel, folyamatos kevergetes mellett... igy nem lesz csomos.... pont mint a palacsintatesztat ugy kell elkepzelni ezt a folyamatot. amikor mindez megvan, vissza tuzre, kicsit melegiteni, amikor mar gozolog aprankent adni hozza a sajtot folyamatos kevergetes mellett hogy olvadjon szet.

laszlo ildiko
Bloemcake / laszlo ildiko v, 2010-02-28 01:38

Nagyon jó a leves, én durvára darált színes borssal próbáltam és a tálalásnál menta levéllel díszítettem. Nagyon finom lett és szép is!

402