Svájci sajtleves recept

1 adag
402
kcal
Svájci sajtleves
Svájci sajtleves
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám sokat jár külföldön, ezt a receptet ő hozta nekünk, mivel sajt-imádók vagyunk! 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Megjegyzés:
1 dl 120 kcal-t tartalmaz.


receptjellemzők

szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: svájci
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

sajtkrémleves
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat felforrósítjuk, hozzákeverjük a lisztet, és közepes lángon aranysárgára pirítjuk. 
  2. Ezután hozzáadjuk a sajtot.
  3. A húslevest állandó keverés közben hozzáöntjük, majd kis lángon kb. 10 percig főzzük, közben időnként megkavarjuk. ( A húsleves legyen meleg, mert különben a sajt kicsapódik, és többé nem lesz hajlandó felolvadni!)
  4. A tojássárgákat felverjük, és óvatosan a leveshez keverjük. (Vigyázzunk, nehogy kicsapódjon, mert ez is irreverzibilis folyamat. Ha a leves nem forr, akkor ez a veszély nem fenyeget!)
  5. Sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük.
  6. A petrezselymet megmossuk, finomra vágjuk, majd a leveshez adjuk.
  7. A kenyeret kockákra vágjuk, száraz serpenyőben, közepes lángon kavargatva minden oldalát szép aranyszínűre pirítjuk.
  8. Tálaláskor a levesbe szórjuk. Reszelhetünk rá még sajtot, és szórhatunk rá plusz petrezselymet is.

statisztika

beküldve:
nézettség: 41 334
elküldve: 4
receptkönyben: 775
elkészítve: 10/23
Facebookon megjelent: -

szakács

Anyika39

Mióta szakács: 2009.12.16.
15 recept

Hozzászólások (5)

Picantéria
Picantériav, 2013-09-22 07:17

Köszönöm a receptet, tegnap el is készítettem a levest. A vajba szórt liszttel volt némi problémám. Amint az olvadt vajba kevertem, gombócokká állt össze amihez a pirítást követően még a sajt egy része is hozzá ragadt. Ezzel kapcsolatban kérek kis segítséget, hogy legközelebb még jobban sikerüljön. Egyébként pedig finom volt és a család is szerette.

cannellona
cannellonah, 2012-09-03 19:23

naleo, a hozzávalóknál már írja, hogy "10 dkg RESZELT ementáli sajt" :)

laszlo ildiko
laszlo ildikov, 2010-02-28 00:38

Nagyon jó a leves, én durvára darált színes borssal próbáltam és a tálalásnál menta levéllel díszítettem. Nagyon finom lett és szép is!

Legfrissebb cikkek

Kóstold végig a legjobb magyar borokat!
Kóstold végig a legjobb magyar borokat!
Tény, hogy egyre hidegebbek a napok, és ahogyan a tartalmasabb, melengetőbb ételek felé fordulunk, úgy nő az érdeklődés a komolyabb vörösborok iránt.
A kávé és a sütemény harmóniája
A kávé és a sütemény harmóniája
Egy csésze kávé mellé mi lehetne finomabb, mint egy ízében hozzá illő sütemény? De vajon melyik kávétípushoz milyen aromák illenek? Az Omnia segítségével utánajártunk. (x)
Az olívaolaj nem csak szűz lehet
Az olívaolaj nem csak szűz lehet
Az olívaolaj fontos hozzávalója ételeink nagy részének. Ezerféle színű és állagú olajjal találkoztunk már, de mikor melyiket használjuk?
402