r
Nosalty Logó

Svájci rizstorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Svájci rizstorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 478 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 5741 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 269 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    330.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    184 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 478 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.2 g

Zsír

  • Összesen
    283.9 g
  • Telített zsírsav
    156 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    2068 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3964 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    184 mg
  • Kálcium
    599 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    1525 mg
  • Nátrium
    1428 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    669.2 g
  • Cukor
    245 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    882.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2271 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    433 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1134 micro
  • Kolin:
    1239 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2207 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    693 micro
  • β-crypt
    181 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2070 micro
Összesen 5741 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 269 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy 26 cm-es tortaformát kivajazunk.
  2. A felengedett leveles tésztát 2/3-1/3 arányban kettéosztjuk. Mindegyiket kerek lappá nyújtjuk, a nagyobbikkal kibéleljük a tortaformát, úgy, hogy a szélein kb. 2 cm-re lelógjon. A másikat egyenlőre félretesszük.
  3. A kihűlt, főtt rizst egy mélyebb tálba szedjük, hozzáadjuk a tejszínt, a cukrot, a tojássárgákat, a lecsepegtetett és felaprított gyümölcsbefőttet, valamint a likőrt és alaposan összedolgozzuk.
  4. A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan a masszához keverjük és tésztával kibélelt sütőformába simítjuk.
  5. Visszahajtjuk a forma szélein lelógó tésztacsíkot, befedjük a félretett lappal és a szélein összenyomkodjuk.
  6. 30-35 perc alatt pirosra sütjük. A sütőből kivéve 10 percig pihentetjük, aztán levesszük a tortakarikát és hagyjuk kihűlni. Csak jól lehűtve szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 26 cm
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 10611
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 01.

Ajánló

A tetejét likőrrel hígított baracklekvárral vonhatjuk be. A képen így látható.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha unjuk a hagyományos tortákat...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?