Sváb túrótorta recept

Sváb túrótorta
Sváb túrótorta
75 perc / előkészület: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régi családi recept.:)

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A töltelékhez

receptjellemzők

alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: német
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

túrótorta sütve, pudingos túrótorta, habos túrókrémes torta
Szólj hozzá!

elkészítés

Előkészület:

  1. A sütőt légkeveréses üzemmódban 200°C-on előmelegítjük.
  2. A csatos formát kivajazzuk, kilisztezzük.

Tészta:

  1. A cukrot, vaníliás cukrot a tojással habosra keverjük.
  2. A margarint összekeverjük a habbal.
  3. A sütőporos lisztet összekeverjük a habbal, és morzsává gyúrjuk.
  4. Ezt beleöntjük a tepsi aljába, elegyengetjük, és kis peremet is készítünk.

Töltelék:

  1. A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, belekeverjük a margarint és a túrót, a pudingport és ízlés szerint vaníliás cukrot.
  2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan belekeverjük a túróba.
  3. A tésztával együtt 120°C-on kb. 1 óra alatt megsütjük. (Figyelem! A sütési hőfok és idő minden sütőnél más lehet!)
  • sütési hőfok: 120°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 26 cm
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 99 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 11 834
elküldve: 8
receptkönyvben: 198
elkészítve: 5/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Chotu

Mióta szakács: 2012.01.23.
5 recept
hirdetés

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

415