r
Nosalty Logó

Sváb lasagne

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Sváb lasagne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
225 °C
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 525 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1049 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 142 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.3 g

Zsír

  • Összesen
    28.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1922.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    292 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    497 mg
  • Nátrium
    1009 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    267.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    472 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    23144 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 525 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.5 g

Zsír

  • Összesen
    57.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    250 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3845.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    584 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    993 mg
  • Nátrium
    2019 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    535.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    327 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    230 mg
  • Retinol - A vitamin:
    247 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    943 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    46287 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 1049 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    519 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    272 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    6247 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 142 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Elkészítjük a palacsintát.
  2. A forró olajban az apróra vágott hagymát üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, megpirítjuk, majd megszórjuk a porcukorral, és hagyjuk egy kicsit karamellizálódni.
  3. Hozzáadjuk a darált húst, jól megpirítjuk. Sóval, borssal és a fűszerkeverékkel ízesítjük, felöntjük a passzírozott paradicsommal, és lefedve, lassú tűzön kb. 20 percig főzzük.
  4. Egy tűzálló tál aljára elosztunk egy réteg mártást, majd rárakunk egy palacsintát, ismét mártás, és így tovább, míg a hozzávalók elfogynak. Az utolsó réteg mártás legyen.
  5. Megszórjuk a reszelt sajttal.
  6. 225 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 25 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 225 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4938
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valamelyik nap egy Tv műsorban egy sváb háziasszony készítette ezt az egyszerű és nagyszerű ételt. A palacsintákat megkenhetjük egy kis besamel szósszal is. Na meg persze sajtot lehet a rétegek közé is szórni, nemcsak a tetejére.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek