r
Nosalty Logó

Sütőtökös rizottó Norbi konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Norbi06
Sütőtökös rizottó Norbi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 2% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 617 kcal
  • 2% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1847 kcal
  • 2% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 81 kcal
  • 2% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1297.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    871 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    309.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1319 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    226 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    1868 micro
  • β-karotin
    9496 micro
  • β-crypt
    7775 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 617 kcal
  • 2% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.2 g

Zsír

  • Összesen
    63.3 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3892.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    401 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    312 mg
  • Foszfor
    510 mg
  • Nátrium
    2612 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    257.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    929.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3958 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    153 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    677 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    376 micro
  • α-karotin
    5604 micro
  • β-karotin
    28489 micro
  • β-crypt
    23325 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 1847 kcal
  • 2% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    250 micro
  • β-karotin
    1269 micro
  • β-crypt
    1039 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 81 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőtököt felvágjuk, majd borssal, szerecsendióval megszórva sütőben félkészre sütjük, kb. 15-20 perc alatt, 180-200 fokon (gáz 4-5-ös fokozat).
  2. Amíg a tök a sütőben van, elkezdjük a rizottót. Forró, magas falú serpenyőben kevés olívaolajon lepirítjuk kevés sóval a hagymát, majd a fokhagymát, végül opálosról csontfehér színűre a rizst is.
  3. Ezután felöntjük a borral, és elforraljuk róla. Ezt követően 1-2 merőkanalanként adagoljuk az alaplevet (vagy húslevest). Sajnos a rizottó mellől nem lehet elmenni, folyamatos kevergetést, felöntögetést igényel.
  4. Ha a rizs "al dente", vagy ízlésünknek megfelelően puhára főtt; és a rizottó kellemesen ragacsos, krémes, beforrott; megfűszerezzük sóval, borssal, és egybeforgatjuk a vajjal és a kockákra vágott sütőtök-darabokkal.
  5. Ízlés szerint mehet hozzá egy marék reszelt parmezán vagy/és aprított chili is.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 975
  • Feltöltés dátuma: 2016. október 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Norbi06 121 recept

Krémes, ízekben dúskáló őszi vacsi.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!