r
Nosalty Logó

Sütőtökös-mákos pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
esz-ter
Sütőtökös-mákos pite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 926 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3698 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 196 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    34.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1855.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    786 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    658 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.2 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    236.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1059 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    1403 micro
  • β-karotin
    7189 micro
  • β-crypt
    5833 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 926 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.4 g

Zsír

  • Összesen
    138.7 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    300 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7421.5 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    3143 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    836 mg
  • Foszfor
    2633 mg
  • Nátrium
    610 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    568.6 g
  • Cukor
    235 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    946.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4234 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    144 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    421 micro
  • Kolin:
    242 mg
  • Retinol - A vitamin:
    628 micro
  • α-karotin
    5612 micro
  • β-karotin
    28756 micro
  • β-crypt
    23333 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    278 micro
Összesen 3698 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    395.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    226 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    299 micro
  • β-karotin
    1533 micro
  • β-crypt
    1244 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 196 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk.
  2. A sütőtököt lereszeljük.
  3. Szirupot főzünk 2 dl vízből, 3 evőkanál cukorból és egy csomag vaníliás cukorból.
  4. Ebbe a szirupba tesszük a lereszelt tököt, és kb. 10 percig pároljuk. Ha sok leve marad a párolás végén, leszűrjük.
  5. Ha kihűlt egy kicsit a párolt tök, összekeverjük a cukros darált mákkal.
  6. Ezután kétfelé osztjuk az összegyúrt tésztát.
  7. A tészta egyik felét közepes méretű kivajazott tepsibe nyújtjuk.
  8. Ráöntjök a tölteléket, majd befedjük a maradék tésztával.
  9. A tészta tetejét villával megszurkáljuk, hogy távozni tudjon a töltelékből a felesleges nedvesség. Megkenhetjük egy kevés tejjel, hogy szép piros legyen.
  10. Előmelegített sütőben közepes fokozaton megsütjük, vagy amíg a teteje kissé megpirul.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5488
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
esz-ter 4 recept

Anyukám receptje, aminek az egész család körében nagy sikere van.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!