r
Nosalty Logó

Sütőtökös fordított sütemény diós habbal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sütőtökös fordított sütemény diós habbal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

A rumos-diós habhoz

Összesen 724 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

A rumos-diós habhoz

Összesen 4326 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

A rumos-diós habhoz

Összesen 283 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    47.8 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    653.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    184 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    260 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.9 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    112.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    682 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    377 micro
  • α-karotin
    467 micro
  • β-karotin
    2445 micro
  • β-crypt
    1946 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 724 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    53 g

Zsír

  • Összesen
    287 g
  • Telített zsírsav
    157 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    1260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3920 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    1101 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    282 mg
  • Foszfor
    1562 mg
  • Nátrium
    849 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    401.5 g
  • Cukor
    241 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    675.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4090 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    188 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    271 micro
  • Kolin:
    549 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2262 micro
  • α-karotin
    2802 micro
  • β-karotin
    14670 micro
  • β-crypt
    11676 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    765 micro
Összesen 4326 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    269 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    184 micro
  • β-karotin
    964 micro
  • β-crypt
    767 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 283 Kcal

Hozzávalók

A töltelékhez

A tésztához

A rumos-diós habhoz

Elkészítés

A töltelékhez

  1. A narancsot, ha nem kezeletlen, mielőtt lereszeljük a héját, áztassuk be két percre almaecetes vízbe, majd egy kefével alaposan sikáljuk meg, végül öblítsük le folyóvízzel!
  2. Amiben készül:27 cm átmérőjű, 5 cm magas, sütőben is használható, tapadásmentes serpenyő.
  3. A sütőtököt, miután meghámoztuk, vékonyan felszeleteljük.
  4. A serpenyőbe teszünk 10 dkg cukrot és 10 dkg vajat, hozzáadjuk a fél citrom levét, és az egészet addig sütjük néhányszor megkeverve, míg a cukor szépen megkaramellizálódik.
  5. Ekkor beletesszük a sütőtök szeleteket, ízlés szerint elrendezve, majd lekapcsoljuk alatta a tüzet, és így hagyjuk hűlni, amíg a tésztát elkészítjük.
  6. A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgájához hozzáadjuk a cukrot, a vajat, a reszelt narancs héjat, fahéjat és a rumot, majd az egészet habosra keverjük egy gépi habverő segítségével, majd apránként hozzáadjuk a sütőporral elkevert, átszitált lisztet.
  7. Majd hozzákeverjük a csipet sóval, kemény habbá vert tojásfehérjét.
  8. Végül a tészta masszát rásimítjuk a sütőtök szeletekre. Előmelegített sütőbe tesszük, és 190 fokon 35-40 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Miután megsült, hagyjuk hűlni, majd kifordítjuk egy tálra, és szeletelve a rumos dió habbal tálaljuk.
  9. A rumos, dió habhoz a tejszínt a porcukorral kevés ideig verjük, majd hozzáadjuk a habfixálót, apránként a darált diót és a rumot, majd folyamatos keveréssel kemény habbá verjük az egészet.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 27
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2839
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a sütemény végtelenül egyszerű és jól variálható. Nagyon finom, fűszeres, igazi téli csemege. A sütőtök ízével kiváló egységet alkot a karamell, a narancs, a fahéj, és az egészre a koronát pedig a rumos dió hab teszi fel. Délutáni teához, kávéhoz, pompás desszert.

Hozzávalók

A töltelékhez

A tésztához

A rumos-diós habhoz

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek