Sütőtökös-csicseriborsós curry recept

Sütőtökös-csicseriborsós curry
Sütőtökös-csicseriborsós curry
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha a halszószt kihagyjuk belőle (és mondjuk sóval helyettesítjük), akkor vega, viszont igazán kiadós. Én nehezen vagyok meg hús nélkül, de ezzel én is kibírom mondjuk egy nagyon rövid ideig. :)

hozzávalók / 6 adag

curry

rizs

ajánlat

Ha nem akarjuk nagyon csípősre, akkor a curry paszta mennyiségét felezzük.

A kurkuma, római kömény és koriander együttesen kiváltható esetleg hasonló mennyiségű vagy kicsit kevesebb curry porral.

A legautentikusabb az lenne, ha a római köményből és a korianderből nem őröltet használnánk, hanem a magokat száraz serpenyőben picit hevítenénk, épp csak addig, amíg elkezd felszállni az illata a fűszereknek, majd azokat frissen őrölnénk egy mozsárban, és azt adnánk az ételhez.

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan megszilárdító
konyha: indiai
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

csicseri curry, indai fűszeres sütőtöktál
Szólj hozzá!

elkészítés

curry

  1. Megpucolunk és felkockázunk egy közepes méretű tököt nagyjából 2x2 cm-es kockákra. Szintén megpucoljuk és felaprítjuk a hagymát is, majd megpucoljuk és lereszeljük a gyömbért.
  2. Ha előkészítettük a zöldségeket, olajon elkezdjük pirítani a hagymát, 1-2 perc után beletesszük a lereszelt gyömbért is, majd szintén 1 perc után mehet bele a curry paszta és a fűszerek, amit így rövid ideig együtt pirítunk tovább.
  3. Beletesszük a felkockázott tököt, átforgatjuk, majd felöntjük a kókusztejjel és az alaplével, és beleöntjük a halszószt is. 10-15 percig fedő alatt főzzük, kis lángon. Ezt követően vegyük le a fedőt, tegyük bele a leöblített csicseriborsót, majd nagyobb lángon főzzük tovább, hogy közben a szósz besűrűsödjön. Akkor van kész, ha a tök teljesen megpuhult.
  4. Ízesíthetjük még egy kis lime- vagy citromlével is, és mehet bele egy csokor felaprított koriander is, én ezeket most egyiket sem tettem bele.

rizs

  1. A rizst kétszer átöblítjük, majd egy kisebb lábosba feltesszük főzni, a rizs mennyiségével megegyező mennyiségű vízzel. Én két bögre rizst főztem, két bögre hideg vízzel öntöttem fel. A rizs főzővizébe a són kívül teszünk még két csillagánizst és 6 szem zöld kardamomot is. A kardamomra, mielőtt az ételbe tesszük, a konyhakés lapjával nyomjunk rá, hogy picit szét nyíljon, mert úgy adja ki az ízét.
  2. Fedő alatt kis lángon főzzük, nagyjából 17-20 percig. Én nem szoktam megvárni a 20 percet, viszont miután lezárjuk, hagyjuk, hogy a fedő alatt a gőzben még párolódjon a rizs. Pár perc elteltével emeljük csak fel a fedőt, leszedegetjük a tetejéről a fűszereket, majd villával fellazítjuk.
  • költség: 2200 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 459
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

danigero

Mióta szakács: 2017.01.27.
5 recept
hirdetés

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

611