r
Nosalty Logó

Sütőtök curry húsgolyókkal és kale-lel

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Ziznyo
Sütőtök curry húsgolyókkal és kale-lel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A húsgolyókhoz

A curryhez

Összesen 378 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A húsgolyókhoz

A curryhez

Összesen 2278 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A húsgolyókhoz

A curryhez

Összesen 99 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    23.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    695.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    330 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    261.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    771 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    1168 micro
  • β-karotin
    5917 micro
  • β-crypt
    4861 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 378 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    140.7 g

Zsír

  • Összesen
    139.1 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    665 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4173.7 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    201 mg
  • Kálcium
    620 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    623 mg
  • Foszfor
    1978 mg
  • Nátrium
    685 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    136.4 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1566.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4624 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    23 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    190 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    404 micro
  • Kolin:
    766 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    7006 micro
  • β-karotin
    35500 micro
  • β-crypt
    29165 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    492 micro
Összesen 2278 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    307 micro
  • β-karotin
    1554 micro
  • β-crypt
    1276 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 99 kcal

Hozzávalók

A húsgolyókhoz

A curryhez

Elkészítés

A húsgolyókhoz

  1. A hagymát felaprítjuk, és a húsgolyók összes hozzávalójával együtt egy tálba tesszük, és jól összedolgozzuk.
  2. Kézzel (nedves kézzel a legkönnyebb) kis golyókat formázunk belőle, és egy tepsibe, sütőpapírra tesszük.
  3. 200 fokos sütőben aranybarnára sütjük (kb. 30 perc). (Sütő helyett lehet kis zsiradékon serpenyőben kisütni, illetve vízben megfőzni a gombócokat, ízlés szerint.)

A curryhez

  1. A hagymát felaprítjuk, és a sütőtököt megpucoljuk, majd kb. 2x2 cm kockákra vágjuk. A kale-t letépkedjük a száráról, és nagyjából összeaprítjuk késsel.
  2. A hagymát kókuszzsíron üvegesre pirítjuk, majd hozzádobjuk a sütőtököt, és sózunk. Pár percig együtt pirítjuk, majd egy kis vizet hozzáöntve fedő alatt megpároljuk a tököt (kb. 5 perc).
  3. A megpárolt tökhöz keverjük a curryport. Nem baj, ha keverés közben "összetörik" a tök, attól lesz jó sűrű a curry.
  4. A tökhöz öntjük a kókusztejet, és összeforraljuk. Hozzádobjuk a kale-t, és jó alaposan belekeverjük a kókusztejbe, hogy egy kicsit megpuhuljon. Kóstoljunk, és ha kell még bele curry vagy só, adjunk hozzá. Egy kis chilit is őrölhetünk bele.
  5. Ha beállítottuk az ízeket, mehetnek bele a megsült húsgolyók. Végül az egészet összeforraljuk, és már lehet is tálalni. Ha túl sűrűnek találjuk, kókusztejjel vagy sima tejjel lehet lazítani.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1671
  • Feltöltés dátuma: 2016. október 18.

Ajánló

Pirított rozskenyérrel szoktam tálalni, de rizzsel vagy indiai kenyérrel (naan) is nagyon finom. Díszítésnek szórjuk meg tökmaggal vagy lenmaggal. Aki szereti a koriandert, tépkedhet rá pár friss levelet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Ziznyo 2 recept

Az egyik legjobb dolog az őszben a sütőtökszezon. Ez a curry tökéletesen átmelegíti testet-lelket egy hideg őszi nap után. Tele van hasznos tápanyagokkal, rosttal és vitaminokkal, minek fogyasztására különösen oda kell figyelni a hideg beköszöntével. Egyszerű elkészíteni, és könnyen meg lehet vele nyerni a keleti ízek kedvelőit. (A receptben végig sárga curryport használtam. Lehet másfajta curryvel is csinálni, vagy curry pasztával, de akkor a só és chili mennyiséget annak megfelelően kell beállítani.)

Hozzávalók

A húsgolyókhoz

A curryhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?