r
Nosalty Logó

Sütőben sült túrós csusza

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Sütőben sült túrós csusza
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 752 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 6010 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 279 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.9 g

Zsír

  • Összesen
    48.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    982.7 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    351 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    139.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    76 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 752 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    183.1 g

Zsír

  • Összesen
    390.7 g
  • Telített zsírsav
    176 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    124 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    756 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7861.8 g
  • Cink
    1312 mg
  • Szelén
    353 mg
  • Kálcium
    1424 mg
  • Vas
    1018 mg
  • Magnézium
    393 mg
  • Foszfor
    2804 mg
  • Nátrium
    462 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    45 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    430 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1117.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1124 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    131 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    604 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1242 micro
  • Kolin:
    248 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1097 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    225 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 6010 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    365.7 g
  • Cink
    61 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    28 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 279 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szalonnáról levágjuk a héját, beletesszük a tészta főzővizébe.
  2. Utána felkockázzuk a szalonnát, és lassú tűzön kiolvasztjuk (félig ropogósra).
  3. Közben megfőzzük a tésztát. (A sót csak a víz felforralása után tesszük bele, mert úgy gyorsabban forr fel a víz!).
  4. A túrót kb. 7 dl tejföllel összekeverjük, enyhén megsózzuk, majd félretesszük.
  5. A tésztát hideg vízzel leöblítve szűrjük le, majd beletesszük a tepsibe. Megsózzuk, és kicsit megszórjuk fehérborssal, és összekeverjük.
  6. Az ízesített tésztához hozzátesszük a szalonnát és a kisült zsír felét. (A maradék zsírt bármihez fel lehet használni, én vagy zsíros pirítóst - nagymamám szóhasználata szerint „zsírban sült kenyeret” -, vagy bundás kenyeret készítek belőle.)
  7. Ezután beletesszük a félig folyékonyra „olvadt” tejfölös túrót.
  8. Ismét összekeverjük, majd a maradék tejfölt rákenjük a tetejére.
  9. Sütőben készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x38x6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 40006
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Amikor lehet, megpróbálok magyar alapanyagokból főzni. Vessetek rám követ, de a túrós csusza eddig a legjobban a farfalle tésztával lett a legfinomabb. (Amivel még nagyon finom lett, az házi csusza vagy lebbencs tészta. Ez utóbbit illik előre egy kicsit összetörni.)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek