r
Nosalty Logó

Sütőben sült túrós-aszalt barackos fánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sütőben sült túrós-aszalt barackos fánk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 568 kcal
  • 11% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2267 kcal
  • 11% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 211 kcal
  • 11% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1006.3 g
  • Cink
    165 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    128 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    368 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.8 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    174 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    199 micro
Összesen 568 kcal
  • 11% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.9 g

Zsír

  • Összesen
    56.6 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    444 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4025.1 g
  • Cink
    660 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    730 mg
  • Vas
    510 mg
  • Magnézium
    259 mg
  • Foszfor
    1471 mg
  • Nátrium
    246 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    26 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    351.2 g
  • Cukor
    117 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    333.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    227 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    345 micro
  • Kolin:
    416 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    695 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    795 micro
Összesen 2267 kcal
  • 11% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    375.5 g
  • Cink
    62 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    28 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 211 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tej felét felmelegítjük 1 ek cukorral, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk néhány perc alatt.
  2. Amíg az élesztő felfut, egy tálba beleöntjük a liszteket, továbbá a maradék cukrotés a reszelt citromhéjat.
  3. Amikor az élesztő felfutott, hozzáadjuk a lisztes egyveleghez, hozzáadunk egy kanálnyi olívaolajat is. Először fakanál segítségével összekeverjük a hozzávalókat, majd kézzel összegyúrjuk, és hozzáadunk annyi natúr joghurtot, amennyi szükséges ahhoz, hogy egy finom, puha tésztát kapjunk.
  4. Ha a tészta összeállt,meleg helyen, letakarva kelesztjük 1 órán át.Mikörben a tészta kel, elkészítjük a tölteléket. Nincs más dolgunk, mint összekeverni a hozzávalókat. Az asztalt sárgabarack helyettesíthtő más aszalt gyümölccsel, de akár ki is hagyható.
  5. Amikor a tészta megkelt, egy tetszőleges sima felületet meglisztezünk. A tésztát két részre osztjuk, majd ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk és kiszaggatjuk egy nagyobb pogácsaszaggatóval. Még 10 percig hagyjuk kelni a korongokat. Mindeközben a sütőt előmelegítjük és egy tepsit kiolajozunk.
  6. Megtöltjük a fánkokat a következő módon: egy korongra teszünk egy kis tölteléket (ne túl sokat, mert akkor kifolyik), majd a tetejére teszünk egy másik korongot, összeillesztjük és összenyomkodjuk a széleket. Így összepárosítjuk a korongokat, és mehet is a sütőbe. Ha szeretnénk, lekenhetjük tojássárgájával a fánkok tetejét sütés előtt. Fontos, hogy néhány centi távolságot hagyjunk a fánkok között, hiszen még sütés közben is nőni fognak.
  7. A fánkokat forró sütőben 10-15 percig sütjük, majd ízlés szerint szórhatunk porcukrot a tetejére.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3539
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 01.

Ajánló

Elsősorban reggelire és desszertként ajánlom. A tölteléket sokféleképpen variálhatjuk, akár friss gyümölcs is kerülhet bele. Túró helyett persze lekvárral is megtölthetjük, sőt sós ételként is el tudnám képzelni egy-két változtatással.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretem a fánkot, de nem szeretek olajban sütni. Így elkészítve viszont nemcsak finom, de egészséges ételt is kapunk. 

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Tejfölös csirkereceptek

Csirkemell vagy csirkecomb egy-egy finom egytálételben, ráadásul tejföllel gazdagon elegyítve? Ugye hogy máris vágytok egy isteni, tejfölös csirkereceptre?

Nosalty

További cikkek