Sütőben sült tárkonyos fasírtgolyók recept

1 adag
654
kcal
Sütőben sült tárkonyos fasírtgolyók
Sütőben sült tárkonyos fasírtgolyók
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokáig nem próbálkoztam fasírt sütéssel, mert nagymamim csodálatos fasírtját semmi sem utánozhatja. Aztán rátaláltam Muci receptjére, ami mennyei és egyszerű, így neki köszönhetem, hogy rákaptam a fasírtsütésre.

Ez a verzió nem a szokásos paprikás, és sütőben készül, így kalóriaszegényebb a hagyományosnál.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Körettel főétel, főzelékkel kiadós, nem lehet megunni, csak a fűszereket kell variálnunk. Alaposan olajozzuk meg a tepsit, és nem ég hozzá a fasírtunk.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tárkonyos húspogácsa, fasírt sütőben sütve, fűszeres fasírtgolyó
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát apróra vágjuk, a sajtot lereszeljük, a fokhagymát átnyomjuk.
  2. A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, és golflabda nagyságú golyókat formázunk. Ha szárított tárkonyt és metélőhagymát használunk, akkor praktikus a folyékony hozzávalókkal előre összekeverni, és egy kicsit állni hagyni.
  3. Kiolajozott tepsiben 35 perc alatt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 1700 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 7 747
elküldve: 7
receptkönyben: 182
elkészítve: 12/17
Facebookon megjelent: -

szakács

nopara

Mióta szakács: 2010.04.18.
44 recept

Hozzászólások (9)

vikki1st
vikki1stszo, 2014-08-16 21:16

Holnap lesz a nagy nap, a szülinapi zsúr, ahol debütál a tárkonyos golyócska. :-) Gondoltam, megosztom a tapasztalatomat, hogy nem muszáj olajozni a tepsit sütés előtt, hanem a golyókat sütőpapírra helyezem, és enged annyi zsiradékot, amennyi kell neki. Ugyanolyan lesz, mint ha előtte olajozom a tepsit, vagyis, nekem úgy mindig leragadt egy picit a fasírt alja, de sütőpapírra téve nem.

vikki1st
vikki1stcs, 2014-07-17 16:21

Csúcs ez a recept! Már el is határoztam, hogy a kislányom szülinapi zsúrjára is megcsinálom, csak éppen pici golyócskákból, akkor valószínűleg a sütési idő is változik, és nem kell neki 35 perc. Annyira finom lett, hogy a kislányom is csak úgy falta. Köretnek készült a tegnapi spenóthoz, de a spenóthoz még hozzá sem jutottunk, amikor csak úgy nasiként elfogyott 3 gombóc. :-)
Nekem snidlingem nem volt itthon (semmilyen formában), füstölt sajt helyett pedig sima trappistát tettem bele (az vol a hűtőben), isteni lett! Biztos, hogy újból és újból el fogom készíteni, mert általában minden alapanyag van hozzá itthon, és a sütési időt leszámítva össz-vissz 10 percet kell foglalkozni vele. Köszi, hogy megosztottad ezt a receptet!!

nopara
noparacs, 2014-07-17 18:54

Bearanyoztad az estémet! Nemrég kipróbáltam újabb verziókat is. ;)

vikki1st
vikki1stp, 2014-07-18 19:00

És már készül is a 2. adag. :-) Oszd meg légyszi, ha vannak még hasonlóan klassz receptjeid!

nopara
noparap, 2014-07-18 19:11

Még pofozok rajta, mert a szósz nem lett jó, de amint elégedett leszek megosztom. :)

adribest
adribesth, 2014-01-20 12:56

Szia!

A 3 adag, az kb hágy db fasírtgolyót takar? :)
Illetve a tejet beleöntöd, a húsos masszába, mint hozzávalót? Zsömle nem kell hozzá (vagy kenyér) és azokat tejbe áztatni??? :) A zsemlemorzsa helyettesíti a zsömlét (kenyeret9, vagy pedig az ahhoz kell, hogy sütés előtt beleforgassuk a golyókat? Köszi előre is a válaszokat! :)

nopara
noparah, 2014-01-20 16:53

Szia adribest!
Kb. 15 golyó jön ki belőle, én kisebb labdákat szoktam csinálni (pinpong labda méretűt), mert az könnyebben átsül, de közben nem ég meg a fasírt. Persze egy főzelékhez feltétnek ez akár 4 főre is elég.
Mindent bele kell önteni, ahogy a receptben van, ezért is szeretem, mert nem kell sokat pepecselni csak mindent összegyúrni. A tejet a zsemlemorzsa fogja felszívni, azaz ahogy írtad is, helyettesíti a zsömlét/kenyeret.
Jó fözöcskézést, nopara

zsoka179
zsoka179sze, 2014-01-01 16:12

Tegnap elkészítettem és isteni lett!!Nagyon jó recept!Különleges íze van, nem a megszokott.Hidegen és melegen egyaránt finom!!BUÉK!!

Legfrissebb cikkek

Vigyázat, paradicsomszezon vége!
Vigyázat, paradicsomszezon vége!
Nemsokára eljön a nap, hogy hiába keressük a piacon az ízes, lédús paradicsomokat, csak melegházi nevelésű társaikkal találkozunk. Főzzünk az utolsó adagból finomakat!
A hét szakácsa: Inom
A hét szakácsa: Inom
Eheti kiemelt szakácsunk Inom, aki Debrecenből küldi isteni sütireceptjeit. Legnagyobb elismerés számára, ha lányai megdicsérik az általa készített "Inomságokat".
Kézműves lekvárok háza
Kézműves lekvárok háza
Kamillás alma- vagy camparis narancslekvár? A "lekvárok házában" olyan ízpárosításokat is találunk, amelyekről eddig álmodni sem mertünk! (x)
Heti menü: a nagyi receptfüzetéből
Heti menü: a nagyi receptfüzetéből
Kinyitottuk a nagymama féltve őrzött könyvét, és egy egész hétre való menüsort állítottunk össze legfinomabb házias fogásaiból!
654