Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sütőben sült sajtos padlizsán

Sütőben sült sajtos padlizsán
Sütőben sült sajtos padlizsán
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (23)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Volt itthon 2 padlizsán, néhány paradicsom... én csak valami gyors kaját akartam... ez lett belőle... nagyon finom, az olasz férjemnek is nagyon ízlett...

hozzávalók / 2 adag

  • 2 közepes nagyságú padlizsán
  • 2 nagyobb paradicsom
  • 300 g ementáli
  • olívaolaj
  • 2 nagyobb gerezd fokhagyma
  • oregánó
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánokat megmossuk, és vastagabb (kb. 1 cm-es) szeletekre vágjuk. A tetejét rácsformában bevagdossuk, és megsózzuk, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe fektetjük a szeleteket.
  2. A paradicsomokat nagyon apró kockákra vágjuk, és egy tálban picit megsózzuk, oregánót szórunk rá, a fokhagymát fokhagymanyomón átnyomjuk, és ezt is beletesszük a paradicsomhoz.
  3. A sajtot lereszeljük, és kb. 1/3-ad részét a paradicsomhoz adjuk. Az egészet jól összekeverjük.
  4. A padlizsánok tetejét jó bőven bekenjük olívaolajjal, és a paradicsomos keveréket elosztjuk a padlizsánokon.
  5. Mehet az előmelegített sütőbe: légkeverésesen 180 fokon addig sütjük, míg a padlizsán megpuhul.
  6. Kivesszük a tepsit, és a maradék sajtot elosztjuk a padlizsánok tetején, majd pár percre még visszatoljuk a sütőbe, hogy a sajt megolvadjon a tetején.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 98
össznézettség: 154 698
elküldve: 70
receptkönyvben: 1 201
elkészítve: 172/192
Facebookon megjelent: 2

szakács

Kapcsa-Iannuzzella

Mióta szakács: 2011.05.17.
6 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
kategória: tapas
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
diéta: tojásmentes
fogyókúra: AB0 diéta – AB vércsoport
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sütőben sült padlizsán a´la Ivett, sajtos padlizsán, paradicsomos padlizsán sajttal

Hozzászólások (23)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

knekató
knekató Mon, 2018-07-16 11:11

Tegnap elkészítettem és nagyon finom. Én a héját is simán megettem, és hidegen még finomabb volt, mint melegen. Fele trappista sajt volt, mert ementáli kevés volt otthon, de így is finom és kiadós. Alig várom, hogy újra teremjen a padlizsánom! Ráadásul az elkészítése sem macerás.

nokedlike
nokedlike Sat, 2016-04-16 13:14

Nagyon szuper, de én ajánlom hogy vágjátok le a padlizsán héját :)
Köszönöm!

sziszi01
sziszi01 Thu, 2015-08-06 20:31

Szia!
Köszi a receptet! Elronthatatlan, nagyon finom!
Sziszi

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sun, 2015-05-03 02:52

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.05.02. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

debs
debs Wed, 2015-02-11 19:02

Elkészítettem és nagyon finom lett! Köszönöm!

Lauraaa27
Lauraaa27 Thu, 2015-01-01 12:38

Köszönöm a receptet! Megcsináltam és nagyon finom lett! Gyorsan elkészíthető és az íze hasonlít a pizzához, csak egészségesebb! :) Ezentúl szerepelni fog az étrendemben! :)

Cica1967
Cica1967 Sat, 2014-12-13 18:21

Nagyon, nagyon finom! Köszönöm a receptet! Padlizsán imádók, ne hagyják ki! :)
Nekm ez volt ma a padlizsán pizzám. Imádtam!

Be-KA
Be-KA Wed, 2014-12-10 21:40

Nekem is nagyon ízlett, nekem éppen trappista volt csak itthon, de azzal is isteni <3

vmzsuzsa
vmzsuzsa Tue, 2014-11-04 16:09

Cukkinival is megcsináltam ezt a receptet, úgy is nagyon finom. Zsuzsa.

vmzsuzsa
vmzsuzsa Sun, 2014-06-08 16:41

Megcsináltam, nagyon finom lett. Sülthús mellé köretnek ettük. Nekem a padlizsán héja kemény volt, azt levágtam , de a férjem megette azt is. Köszi a receptet. Zsuzsa.

tomozi_eva
Vivike / tomozi_eva Tue, 2013-09-17 15:04

Kedves Lannucella!
A napokban találtam erre a receptre, ma el is készítettem. Annyival egészítettem ki, hogy egy kis póréhagymát is tettem a paradicsom, hagyma és sajt mellé, no meg só helyett saját készítésű pritamint. Nagyon finom lett, köszönöm a receptet.
Üdvözlettel: Vivike

bakfitty
bakfitty Sun, 2013-04-28 13:51

Tegnap meg is csináltam vacsorára, és nagyon finom volt!!!!!!! Köszönöm a receptet kedves Lannuzella!!!!!!

bakfitty
bakfitty Fri, 2013-04-26 20:45

Nekem is nagyon tetszik, már enném is legszívesebben! Mentettem és meg is fogom csinálni! Köszi!!