Sütőben sült sajtos padlizsán recept

Sütőben sült sajtos padlizsán
Sütőben sült sajtos padlizsán
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (22)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Volt itthon 2 padlizsán, néhány paradicsom... én csak valami gyors kaját akartam... ez lett belőle... nagyon finom, az olasz férjemnek is nagyon ízlett...

hozzávalók / 2 adag

  • 2 közepes nagyságú padlizsán
  • 2 nagyobb paradicsom
  • 300 g ementáli
  • olívaolaj
  • 2 nagyobb gerezd fokhagyma
  • oregánó

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
kategória: tapas
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
diéta: tojásmentes
fogyókúra: AB0 diéta – AB vércsoport
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sütőben sült padlizsán a´la Ivett, sajtos padlizsán, paradicsomos padlizsán sajttal
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánokat megmossuk, és vastagabb (kb. 1 cm-es) szeletekre vágjuk. A tetejét rácsformában bevagdossuk, és megsózzuk, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe fektetjük a szeleteket.
  2. A paradicsomokat nagyon apró kockákra vágjuk, és egy tálban picit megsózzuk, oregánót szórunk rá, a fokhagymát fokhagymanyomón átnyomjuk, és ezt is beletesszük a paradicsomhoz.
  3. A sajtot lereszeljük, és kb. 1/3-ad részét a paradicsomhoz adjuk. Az egészet jól összekeverjük.
  4. A padlizsánok tetejét jó bőven bekenjük olívaolajjal, és a paradicsomos keveréket elosztjuk a padlizsánokon.
  5. Mehet az előmelegített sütőbe: légkeverésesen 180 fokon addig sütjük, míg a padlizsán megpuhul.
  6. Kivesszük a tepsit, és a maradék sajtot elosztjuk a padlizsánok tetején, majd pár percre még visszatoljuk a sütőbe, hogy a sajt megolvadjon a tetején.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 129
össznézettség: 131 641
elküldve: 66
receptkönyvben: 1 172
elkészítve: 165/185
Facebookon megjelent: 2

szakács

Kapcsa-Iannuzzella

Mióta szakács: 2011.05.17.
6 recept
hirdetés

Hozzászólások (22)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nokedlike
nokedlike szo, 2016-04-16 13:14

Nagyon szuper, de én ajánlom hogy vágjátok le a padlizsán héját :)
Köszönöm!

Nosalty.hu
Nosalty.hu v, 2015-05-03 02:52

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.05.02. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

debs
debs sze, 2015-02-11 19:02

Elkészítettem és nagyon finom lett! Köszönöm!

Lauraaa27
Lauraaa27 cs, 2015-01-01 12:38

Köszönöm a receptet! Megcsináltam és nagyon finom lett! Gyorsan elkészíthető és az íze hasonlít a pizzához, csak egészségesebb! :) Ezentúl szerepelni fog az étrendemben! :)

Cica1967
Cica1967 szo, 2014-12-13 18:21

Nagyon, nagyon finom! Köszönöm a receptet! Padlizsán imádók, ne hagyják ki! :)
Nekm ez volt ma a padlizsán pizzám. Imádtam!

Be-KA
Be-KA sze, 2014-12-10 21:40

Nekem is nagyon ízlett, nekem éppen trappista volt csak itthon, de azzal is isteni <3

vmzsuzsa
vmzsuzsa k, 2014-11-04 16:09

Cukkinival is megcsináltam ezt a receptet, úgy is nagyon finom. Zsuzsa.

vmzsuzsa
vmzsuzsa v, 2014-06-08 16:41

Megcsináltam, nagyon finom lett. Sülthús mellé köretnek ettük. Nekem a padlizsán héja kemény volt, azt levágtam , de a férjem megette azt is. Köszi a receptet. Zsuzsa.

tomozi_eva
Vivike / tomozi_eva k, 2013-09-17 15:04

Kedves Lannucella!
A napokban találtam erre a receptre, ma el is készítettem. Annyival egészítettem ki, hogy egy kis póréhagymát is tettem a paradicsom, hagyma és sajt mellé, no meg só helyett saját készítésű pritamint. Nagyon finom lett, köszönöm a receptet.
Üdvözlettel: Vivike

bakfitty
bakfitty v, 2013-04-28 13:51

Tegnap meg is csináltam vacsorára, és nagyon finom volt!!!!!!! Köszönöm a receptet kedves Lannuzella!!!!!!

bakfitty
bakfitty p, 2013-04-26 20:45

Nekem is nagyon tetszik, már enném is legszívesebben! Mentettem és meg is fogom csinálni! Köszi!!