r
Nosalty Logó

Sütőben sült fánkok

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
doritol
Sütőben sült fánkok
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 571 kcal
  • 10% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 2289 kcal
  • 10% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 214 kcal
  • 10% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    450.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.1 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 571 kcal
  • 10% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.2 g

Zsír

  • Összesen
    29.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1802.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    647 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    571 mg
  • Nátrium
    328 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    428.6 g
  • Cukor
    139 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    97.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    278 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    311 micro
Összesen 2289 kcal
  • 10% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 214 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet meglangyosítjuk, és elfelezzük. Az egyik feléhez hozzáadunk fél evőkanál cukrot és az élesztőt elkeverjük benne, kb. 10 perc alatt felfuttatjuk. A maradék tejben felolvasztjuk a vajat. A tojást villával enyhén felverjük.
  2. A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a maradék cukrot, szerecsendiót, a felvert tojást, a vajas és az élesztős tejet, majd robotgép segítségével sima tésztává dagasztjuk. A tésztából cipót formázunk, és konyharuhával letakarva 1-2 órán át meleg helyen a duplájára kelesztjük.
  3. Ha megkelt, kiborítjuk egy lisztezett nyújtódeszkára, és kb. 1 cm vastagságúra nyújtjuk. Egy nagyobb átmérőjű pogácsaszaggatóval köröket szaggatunk, a közepüket pedig egy kisebb formával szúrjuk ki.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk őket egymástól kb. 2-3 cm távolságra, majd előmelegített sütőben, szép aranybarnára sütjük, tepsinként 20 percig. Az idő felénél megfordítjuk a fánkokat, hogy mindkét felük egyenletesen megsüljön.
  5. A még meleg fánkok egyik felét előszöra tejbe, majd a fahéjas porcukorba mártjuk. Még melegen fogyasszuk!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 483
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 37164
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 20.

Ajánló

Aki nem szereti a fahéjas-cukrot - mint ahogyan én sem rajongok érte - az bátran kipróbálhatja, ha a karikákat olvasztott étcsokiba mártogatja. Ebben az esetben viszont nem kell hogy forróak legyenek a fánkok elég ha langyosra hűtjük, hiszen a csoki különben lefolyna róla:); de lekvárral is nagyon finom (házi ribizli- meggy -és baracklekvárral próbáltam ki) A csokimázhoz kb. 70 g étcsokit, 50 g vajat, 1ek porcukrot és 2 ek tejet gőz felett kell megolvasztani, és ebbe mártogatni a karikákat!:) Ebből az adagból kb. 20-25 db lesz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sütőben sült fánkok
doritol 15 recept

A fánk, egy olyan megunhatatlan finomság, amit sokféleképpen el lehet készíteni, mind formáját, mind ízét tekintve. Sajnos ennek általában a velejárója az olajszag, ami nem minden esetben a barátunk. DE, találtam egy receptet, ami nagyon megtetszett, pont azért, mert ezt sütőben kell megsütni. Rögtön neki is álltam megcsinálni ma ebédre, gondoltam, lesz ami lesz. Hát íme a végeredmény; nagyon finom, ropogós lett, és a lakásban a fánkok illatát éreztem, nem pedig az olajét:)

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek