Sütés nélküli epres túrótorta recept

Sütés nélküli epres túrótorta
Sütés nélküli epres túrótorta
30 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (33)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kedvenc szülinapi tortám, amit legtöbbször alj nélkül, csak túróval készítek.

hozzávalók / 12 adag

alap

krém

tetejére

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kategória: torta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

túrókrémes epertorta, epres túrós torta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kekszet morzsásra összetörjük, majd elkeverjük a vajjal, és kivajazott tortaformába nyomkodjuk. Hűtőbe tesszük legalább egy órára.
  2. Közben a puha vajat a cukorral és a vaníliarúd magjaival habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojássárgáját, és elkeverjük benne.
  3. Hozzáadjuk az áttört túrót, és eldolgozzuk.
  4. A forró tejhez hozzáadjuk a beáztatott és kinyomkodott zselatinlapokat, elkeverjük benne, és folyamatos keverés mellett, még forrón, a túrós keverékhez adjuk, majd eldolgozzuk.
  5. A kekszes alapra ráöntjük a túrós masszát, elsimítjuk rajta, és visszatesszük a hűtőbe 3-4 órára, amíg teljesen megszilárdul.
  6. A tortazselét összekeverjük a cukorral, felöntjük a vízzel, és felforraljuk. Forrás után további egy percig főzzük, majd félrehúzzuk, és hagyjuk 10-12 percet hűlni.
  7. A tortazselét az eprekre öntjük, a torta közepétől kifelé haladva, majd újabb egy órára visszatesszük a hűtőbe.
  • tepsi mérete: 23 cm-es tortaforma cm
  • elkészítettem: 12 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 111
össznézettség: 108 619
elküldve: 47
receptkönyvben: 612
elkészítve: 24/24
Facebookon megjelent: 2

szakács

Kárai Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
241 recept

Hozzászólások (33)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

csilla183
csilla183 p, 2016-11-04 12:50

szia.én csak sima étkezési zselatint kaptam ebböl mennyit vagy hogyan kell bele tenni?persze elolvasom az útmutatóját de hátha tudsz segiteni.

Jucsek
Jucsek h, 2016-08-01 09:08

Kedves Ízhuszár!
Tegnap elkészítettük a torta gluténmentes/cukormentes változatát, nagyon finom lett. Könnyű volt elkészíteni (9 és 11 éves gyerekekkel ügyeskedtünk), gyönyörű és még finom is....szinte több, mint amit elvárunk egy tortától. Tizennégyen ettünk belőle, és nem fogtuk vissza magunkat :)
Köszönjük!

Nosalty.hu
Nosalty.hu p, 2016-06-03 02:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.06.02. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu cs, 2016-06-02 02:18

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.06.01. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu sze, 2016-06-01 02:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.05.31. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Regina1
Regina1 k, 2016-05-31 09:35

Nagyon guszta,köszi a receptet ! :) Ki fogom próbálni ! :) Némelyik "tudatlan" előttem hozzászóló, eléggé " kiverte nálam a biztosítékot" :) .......és még ezt hangoztatják is ! :D

Nosalty.hu
Nosalty.hu k, 2016-05-31 02:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.05.30. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

lilibe
lilibe h, 2016-05-30 19:35

soha nem eszem nyers tojásosat... és igen a cukor is túl sok...

Regina1
Regina1 k, 2016-05-31 09:41

Pl.: nézz utána,hogy az énekesek mivel szokták "trénelni" a hangszálaikat,....vagy ha tudnád,hogy milyen fincsi : 1 tojássárgáját kikeverni cukorral,és megenni! Nyami! :D

alpinbaba
alpinbaba h, 2016-05-30 21:22

Ez a saját ízlésed.. köszönjük, hogy megosztottad velünk, legközelebb ha nem tetszik a recept lapozz, felesleges komment nélkül, köszi :)

L. Hedvig
L. Hedvig h, 2016-05-30 18:54

Nem akarok kötekedni, de olyan recepthez hozzá sem fogok, ami úgy kezdődik, hogy 300 g vaj és 200 g cukor... Ez egy kalóriabomba!

Regina1
Regina1 k, 2016-05-31 09:38

Ha tudnád,......szinte minden krém aránya kb: 1-1. Vagyis: amennyi vaj annyi cukor ! :D

alpinbaba
alpinbaba h, 2016-05-30 21:20

Kedves Hedvig! Ez szerintem egyéni meglátás kérdése :) és ha nem akarsz kötekedni, ne kommentelj, ha nem szimpatikus a recept, lapozz, és egy haszontalan kommenttel kevesebb :) és nem akartam kötekedni :)

alpinbaba
alpinbaba h, 2016-05-30 16:20

Szia! Had kérdezzek hülyeséget.. Topfen-ből szeretném elkészíteni, mert itt csak ez van, ami lágyabb jóval, mint a mi túrónk.. Ez esetben is elég a 12 zselatinlap? :) Előre is köszönöm a választ, tanácsot, bármi meglátást :)

Kárai Dávid
Kárai Dávid / Kárai Dávid h, 2016-05-30 16:23

Szia!

Ha ugyannyi mennyiséget használsz belőle, akkor elég lesz hozzá! Ez így is egy túlbecsült mennyiség, mivel többször volt, hogy nem dermedt meg rendesen, úgyhogy már nem bízom a véletlenre! :)

Volf Mariann
Volf Mariann h, 2016-05-30 11:47

Hello,
életemben semmibe se használtam még nyers tojást, nem veszélyes? (ne szörnyülködjenek a "profik", mindenki elkezdte valahogy)

Kárai Dávid
Kárai Dávid / Kárai Dávid h, 2016-05-30 11:50

Kedves Mariann,

Én évek óta készítem ezt a recepet, de még soha semmi gond nem volt a nyers tojás miatt! :) Pláne, hogy forró tej megy bele, ami azért kell, hogy még véletlenül se maradjon benne olyan, aminek nincs ott a helye.

Ha szuperbiztonságosan akarod megcsinálni, akkor egyrészt ajánlatos átmosni a tojásokat, mielőtt felütöd őket, vagy szalmonella ellen kezelt tojást venni hozzá (ezt egyébként a nagyobb szupermarketeketben simán beszerezheted).

ízHUSZÁR

Nosalty.hu
Nosalty.hu h, 2016-05-30 02:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.05.29. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

viola01
Hagymafaló / viola01 v, 2016-05-29 14:32

Üdv! Nekem csak egy kérdésem lenne, mivel nem vagyok egy nagy sütikészítő: a tésztához mennyi vaj kell, 60g? Mert számomra nem derült ki egyértelműen. Előre is köszi a választ!

mese habbal
mese habbal v, 2016-05-29 11:38

Kedves Izhuszar!
Ket kerdesem lenne. Hany cm-es a tortakarikad? A keksz lehet sima haztartasi daralt keksz vagy inkabb az omlos-vajas kekszre gondoltal? Remek recept, gyonyoru foto.

480