A kekszet morzsásra összetörjük, majd elkeverjük a vajjal, és kivajazott tortaformába nyomkodjuk. Hűtőbe tesszük legalább egy órára.
Közben a puha vajat a cukorral és a vaníliarúd magjaival habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojássárgáját, és elkeverjük benne.
Hozzáadjuk az áttört túrót, és eldolgozzuk.
A forró tejhez hozzáadjuk a beáztatott és kinyomkodott zselatinlapokat, elkeverjük benne, és folyamatos keverés mellett, még forrón, a túrós keverékhez adjuk, majd eldolgozzuk.
A kekszes alapra ráöntjük a túrós masszát, elsimítjuk rajta, és visszatesszük a hűtőbe 3-4 órára, amíg teljesen megszilárdul.
A tortazselét összekeverjük a cukorral, felöntjük a vízzel, és felforraljuk. Forrás után további egy percig főzzük, majd félrehúzzuk, és hagyjuk 10-12 percet hűlni.
A tortazselét az eprekre öntjük, a torta közepétől kifelé haladva, majd újabb egy órára visszatesszük a hűtőbe.
elkészítés
A kekszet morzsásra összetörjük, majd elkeverjük a vajjal, és kivajazott tortaformába nyomkodjuk. Hűtőbe tesszük legalább egy órára.
Közben a puha vajat a cukorral és a vaníliarúd magjaival habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojássárgáját, és elkeverjük benne.
Hozzáadjuk az áttört túrót, és eldolgozzuk.
A forró tejhez hozzáadjuk a beáztatott és kinyomkodott zselatinlapokat, elkeverjük benne, és folyamatos keverés mellett, még forrón, a túrós keverékhez adjuk, majd eldolgozzuk.
A kekszes alapra ráöntjük a túrós masszát, elsimítjuk rajta, és visszatesszük a hűtőbe 3-4 órára, amíg teljesen megszilárdul.
A tortazselét összekeverjük a cukorral, felöntjük a vízzel, és felforraljuk. Forrás után további egy percig főzzük, majd félrehúzzuk, és hagyjuk 10-12 percet hűlni.
A tortazselét az eprekre öntjük, a torta közepétől kifelé haladva, majd újabb egy órára visszatesszük a hűtőbe.
Hű, ez nagyon jó rcept, köszönöm!! Mivel nem kaptam lapzselatint, annyit változtattam rajta, hogy Expressz zselatin fix porral készítettem (azt kaptam). Abból ennyi túróhoz 3 csomag kell, és nem kell forró folyadékkal elkeverni, mehet közvetlenül a krémbe. Valószínűleg kissé tömörebb így, viszont nem kell 3-4 órán át hűteni, hogy kellően megdermedjen. Ez nekem jól jött. Még egyszer köszi, nagyon finom lett!
Kedves Szakácsunk!
Receptedet kiemeltük a Facebook oldalunkon! http://www.facebook.com/Nosalty
Legyél Te is ismerősünk a Facebookon!
NoSalty.hu csapata
Kedves Szakácsunk!
Receptedet kiemeltük a Facebook oldalunkon! http://www.facebook.com/Nosalty
Legyél Te is ismerősünk a Facebookon!
NoSalty.hu csapata
Kedves Ízhuszár!
Tegnap elkészítettük a torta gluténmentes/cukormentes változatát, nagyon finom lett. Könnyű volt elkészíteni (9 és 11 éves gyerekekkel ügyeskedtünk), gyönyörű és még finom is....szinte több, mint amit elvárunk egy tortától. Tizennégyen ettünk belőle, és nem fogtuk vissza magunkat :)
Köszönjük!
Nagyon guszta,köszi a receptet ! :) Ki fogom próbálni ! :) Némelyik "tudatlan" előttem hozzászóló, eléggé " kiverte nálam a biztosítékot" :) .......és még ezt hangoztatják is ! :D
Pl.: nézz utána,hogy az énekesek mivel szokták "trénelni" a hangszálaikat,....vagy ha tudnád,hogy milyen fincsi : 1 tojássárgáját kikeverni cukorral,és megenni! Nyami! :D
Kedves Hedvig! Ez szerintem egyéni meglátás kérdése :) és ha nem akarsz kötekedni, ne kommentelj, ha nem szimpatikus a recept, lapozz, és egy haszontalan kommenttel kevesebb :) és nem akartam kötekedni :)
Szia! Had kérdezzek hülyeséget.. Topfen-ből szeretném elkészíteni, mert itt csak ez van, ami lágyabb jóval, mint a mi túrónk.. Ez esetben is elég a 12 zselatinlap? :) Előre is köszönöm a választ, tanácsot, bármi meglátást :)
Ha ugyannyi mennyiséget használsz belőle, akkor elég lesz hozzá! Ez így is egy túlbecsült mennyiség, mivel többször volt, hogy nem dermedt meg rendesen, úgyhogy már nem bízom a véletlenre! :)
Én évek óta készítem ezt a recepet, de még soha semmi gond nem volt a nyers tojás miatt! :) Pláne, hogy forró tej megy bele, ami azért kell, hogy még véletlenül se maradjon benne olyan, aminek nincs ott a helye.
Ha szuperbiztonságosan akarod megcsinálni, akkor egyrészt ajánlatos átmosni a tojásokat, mielőtt felütöd őket, vagy szalmonella ellen kezelt tojást venni hozzá (ezt egyébként a nagyobb szupermarketeketben simán beszerezheted).
Üdv! Nekem csak egy kérdésem lenne, mivel nem vagyok egy nagy sütikészítő: a tésztához mennyi vaj kell, 60g? Mert számomra nem derült ki egyértelműen. Előre is köszi a választ!
Kedves Izhuszar!
Ket kerdesem lenne. Hany cm-es a tortakarikad? A keksz lehet sima haztartasi daralt keksz vagy inkabb az omlos-vajas kekszre gondoltal? Remek recept, gyonyoru foto.
Hozzászólások (35)
A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2018. február 14-én kiemeltük cikkünkben: 14 kedvenc krémes desszertünk (nem csak) Valentin-napra
Üdvözlettel, NoSalty
Hű, ez nagyon jó rcept, köszönöm!! Mivel nem kaptam lapzselatint, annyit változtattam rajta, hogy Expressz zselatin fix porral készítettem (azt kaptam). Abból ennyi túróhoz 3 csomag kell, és nem kell forró folyadékkal elkeverni, mehet közvetlenül a krémbe. Valószínűleg kissé tömörebb így, viszont nem kell 3-4 órán át hűteni, hogy kellően megdermedjen. Ez nekem jól jött. Még egyszer köszi, nagyon finom lett!
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2017. június 6-án kiemeltük cikkünkben: Ezt főzd az első otthoni randin, ha nem akarsz lebőgni
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2017. június 2-án kiemeltük cikkünkben: EPER - így tárold a gyümölcsöd, hogy minél tovább friss maradjon
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2017. május 29-én kiemeltük cikkünkben: Apró fortélyokkal akár a felére is csökkenthetjük az élelmiszerpazarlás mértékét - így!
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet kiemeltük a Facebook oldalunkon!
http://www.facebook.com/Nosalty
Legyél Te is ismerősünk a Facebookon!
NoSalty.hu csapata
Kedves Szakácsunk!
Receptedet kiemeltük a Facebook oldalunkon!
http://www.facebook.com/Nosalty
Legyél Te is ismerősünk a Facebookon!
NoSalty.hu csapata
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2017. május 3-án kiemeltük cikkünkben: 31 étel, amit májusban el kell készítened
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2017. január 2-án kiemeltük cikkünkben: 2016 legnépszerűbb receptjei
Üdvözlettel, NoSalty
szia.én csak sima étkezési zselatint kaptam ebböl mennyit vagy hogyan kell bele tenni?persze elolvasom az útmutatóját de hátha tudsz segiteni.
Kedves Ízhuszár!
Tegnap elkészítettük a torta gluténmentes/cukormentes változatát, nagyon finom lett. Könnyű volt elkészíteni (9 és 11 éves gyerekekkel ügyeskedtünk), gyönyörű és még finom is....szinte több, mint amit elvárunk egy tortától. Tizennégyen ettünk belőle, és nem fogtuk vissza magunkat :)
Köszönjük!
Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.06.02. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu
Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.06.01. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu
Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.05.31. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu
Nagyon guszta,köszi a receptet ! :) Ki fogom próbálni ! :) Némelyik "tudatlan" előttem hozzászóló, eléggé " kiverte nálam a biztosítékot" :) .......és még ezt hangoztatják is ! :D
Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.05.30. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu
soha nem eszem nyers tojásosat... és igen a cukor is túl sok...
Pl.: nézz utána,hogy az énekesek mivel szokták "trénelni" a hangszálaikat,....vagy ha tudnád,hogy milyen fincsi : 1 tojássárgáját kikeverni cukorral,és megenni! Nyami! :D
Ez a saját ízlésed.. köszönjük, hogy megosztottad velünk, legközelebb ha nem tetszik a recept lapozz, felesleges komment nélkül, köszi :)
Nem akarok kötekedni, de olyan recepthez hozzá sem fogok, ami úgy kezdődik, hogy 300 g vaj és 200 g cukor... Ez egy kalóriabomba!
Attól, hogy te fogyókúrázol, más még ehet normális ételeket is.
Ha tudnád,......szinte minden krém aránya kb: 1-1. Vagyis: amennyi vaj annyi cukor ! :D
Kedves Hedvig! Ez szerintem egyéni meglátás kérdése :) és ha nem akarsz kötekedni, ne kommentelj, ha nem szimpatikus a recept, lapozz, és egy haszontalan kommenttel kevesebb :) és nem akartam kötekedni :)
Szia! Had kérdezzek hülyeséget.. Topfen-ből szeretném elkészíteni, mert itt csak ez van, ami lágyabb jóval, mint a mi túrónk.. Ez esetben is elég a 12 zselatinlap? :) Előre is köszönöm a választ, tanácsot, bármi meglátást :)
Szia!
Ha ugyannyi mennyiséget használsz belőle, akkor elég lesz hozzá! Ez így is egy túlbecsült mennyiség, mivel többször volt, hogy nem dermedt meg rendesen, úgyhogy már nem bízom a véletlenre! :)
Köszönöm a gyors választ! :)
Hello,
életemben semmibe se használtam még nyers tojást, nem veszélyes? (ne szörnyülködjenek a "profik", mindenki elkezdte valahogy)
Kedves Mariann,
Én évek óta készítem ezt a recepet, de még soha semmi gond nem volt a nyers tojás miatt! :) Pláne, hogy forró tej megy bele, ami azért kell, hogy még véletlenül se maradjon benne olyan, aminek nincs ott a helye.
Ha szuperbiztonságosan akarod megcsinálni, akkor egyrészt ajánlatos átmosni a tojásokat, mielőtt felütöd őket, vagy szalmonella ellen kezelt tojást venni hozzá (ezt egyébként a nagyobb szupermarketeketben simán beszerezheted).
ízHUSZÁR
Köszönöm :)
Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.05.29. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu
Üdv! Nekem csak egy kérdésem lenne, mivel nem vagyok egy nagy sütikészítő: a tésztához mennyi vaj kell, 60g? Mert számomra nem derült ki egyértelműen. Előre is köszi a választ!
Szia!
Külön szedtem a hozzávalókat, így már egyértelmű lesz, melyiket hova kell keverni! :) Köszi,
ízHUSZÁR
Köszönöm, most már minden világos!
Kedves Izhuszar!
Ket kerdesem lenne. Hany cm-es a tortakarikad? A keksz lehet sima haztartasi daralt keksz vagy inkabb az omlos-vajas kekszre gondoltal? Remek recept, gyonyoru foto.
Szia!
Ez itt 23 cenits tortaformában készült, de akár egy 25 centisbe is elfér, csak akkor nem lesz ilyen magas.