Surimis-koktélrákos-cukorborsós fettuccine recept

Surimis-koktélrákos-cukorborsós fettuccine
Surimis-koktélrákos-cukorborsós fettuccine
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha valamit gyorsan össze kell dobni, és van a fagyasztómban koktélrák és/vagy surimi (magyarul tenger gyümölcse?), abból valami ilyesmi kerekedik ki: könnyű, finom nyárcsalogató ebéd :). (Igazából ez nem portugál étel, de valamit be kellett jelölni, és Portugáliában készült :).

hozzávalók / 2 adag

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
konyha: portugál
fogás: főétel

egyéb elnevezések

koktélrákos-surimis tészta, borsós tészta surimivel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztának a vizet feltesszük forrni. A cukorborsót kevés vízben megfőzzük.
  2. Ezalatt a rákocskákat folyó víz alá rakjuk, hogy pár pillanat alatt felengedjenek.
  3. A surimiket is felolvasztjuk, kockára vágjuk.
  4. Amíg lecsöpögnek, elkészítjük az "öntetet": a petrezselyemhez hozzáadjuk a citromhéjat, egy kis borsikafüvet (vagy borsot), 2 tk olívaolajat és 4 ek vizet, amiben a borsó főtt.
  5. Amikor a tészta már majdnem megpuhult, pici olajat hevítünk, és a tengeri herkentyűket 2-3 perc alatt megpirítjuk. 
  6. Közben sózzuk, borsozzuk őket.
  7. Hozzáadjuk a zöldborsót, és 1 percig még együtt sütjük őket.
  8. Erre a kész tésztát ráborítjuk, ráöntjük a petrezselymes öntetet, és összekeverjük az egészet.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 067
elküldve: 0
receptkönyvben: 51
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Bors&Pepper

Mióta szakács: 2011.03.10.
23 recept
hirdetés

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

201