Sült túrós palacsinta mascarponéval recept

Sült túrós palacsinta mascarponéval
Sült túrós palacsinta mascarponéval
70 perc / előkészület: 20 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már több ízben készítettem ezt a receptet, és nagy sikere volt. Most még adtam hozzá egy kis mascarponét is.

hozzávalók / 8 adag

Palacsinta:

Töltelék:

Öntet:

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig, uzsonna
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

túrós palacsinta, túrós palacsintarakottas, túrós-mascarponés palacsintarakottas tejszínes öntettel
Szólj hozzá!

elkészítés

Palacsinta:

  1. A tojásokat elkeverjük a cukorral, csipet sóval, olajjal, vaníliával, liszttel, végül a tejjel hígítjuk. Pihentetjük legalább 1 órát.
  2. A palacsintákat olajjal kikent palacsintasütőben kisütjük (itt 26 cm átmérőjű).

Töltelék:

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk.
  2. A tojások sárgáját, a lágy vajat és a cukrot habosra keverjük. A túrót, a mascarponét, vaníliát, citromhéjat és citromlevet, valamint a cukros tojássárgáját kikeverjük, és beleforgatjuk a tojásfehérje habot.
  3. A palacsintákat megtöltjük, négyfelé vágjuk, és a vágási felülettel felfelé sütőtálba egymás mellé tesszük.
  4. Ha a tál megtelt, nyakon öntjük az öntettel.

Öntet:

  1. A tejszínt, tojást, cukrot és vaníliát robotgéppel homogénre keverjük, és palacsintákra öntjük.
  2. 170 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
  3. Tálalásnál vaníliás porcukorral meghintjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • költség: 1700 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 33 274
elküldve: 13
receptkönyvben: 378
elkészítve: 13/13
Facebookon megjelent: 1

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1793 recept
hirdetés

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kopima
kopima k, 2015-06-30 13:08

Nagy sikert aratott hétvégén családom körében. Nem is gondoltam, hogy tönkölylisztből ilyen finom a palacsinta. Gyümölcscukor helyett xilit-eritritol keveréket használtam, és legközelebb az öntetből dupla mennyiséget készítek hozzá. Némi mazsolával, apróra vágott pirított dióval tovább lehet fokozni az ízélményt.

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva k, 2015-06-30 16:24

Nagyon jó a kiegészítés, én csak családom miatt nem tehetek ilyet. Amióta kipróbáltam a tönkölyös palacsintát, csak azzal sütöm. Minden nagyon jó lesz tőle. A kenyér, kalács, süti. :-)

605