r
Nosalty Logó

Sült töltött paprika Ágicámdrágámtól

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ágicámdrágám
Sült töltött paprika Ágicámdrágámtól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 986 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3943 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 113 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.1 g

Zsír

  • Összesen
    58.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    239 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1774 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    745 mg
  • Nátrium
    706 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    652.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    169 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    244 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    262 micro
  • β-karotin
    1362 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    5789 micro
  • Lut-zea
    902 micro
Összesen 986 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    236.2 g

Zsír

  • Összesen
    233.6 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    958 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7096.1 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    257 mg
  • Kálcium
    536 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    449 mg
  • Foszfor
    2982 mg
  • Nátrium
    2824 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    222.5 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    2608.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    842 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    676 mg
  • D vitamin:
    227 micro
  • K vitamin:
    124 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    71 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    642 micro
  • Kolin:
    976 mg
  • Retinol - A vitamin:
    341 micro
  • α-karotin
    1047 micro
  • β-karotin
    5449 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    23157 micro
  • Lut-zea
    3607 micro
Összesen 3943 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    155 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    661 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 113 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megmosott zöldpaprikákat kicsumázzuk, és egyenesebb oldalára állítjuk, majd egy vékony csíkot kivágunk belőlük, hogy zártabb csónakszerűek maradjanak.
  2. A paradicsomokat és a hagymákat vastagabb karikákra vágjuk.
  3. A darált húst összekeverjük rizzsel, tojással és a fűszerekkel.
  4. A paprikákat megtöltjük a darált húsos töltelékkel. Egy tepsit vagy jénait vékonyan kiolajozunk, és beletesszük a töltött paprikákat.
  5. Mindegyik paprika tetejét befedjük a karikára vágott paradicsomokkal, majd arra kerülnek a hagymakarikák és 2-2 szelet bacon szalonna félbehajtva, és fogpiszkálókkal /legalább 2 helyen/ rögzítjük, hogy ne boruljanak le.
  6. Alúfóliával befedjük, és megsütjük, majd az alufóliát leszedve a szalonnát ropogósra sütjük a paprikákon.
  7. Tálalásnál tejfölt teszünk rá.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1469
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 05.

Ajánló

Egész évben, de különösen nyáron ízletes a friss zöldpaprikáknak, paradicsomoknak és a hagymáknak köszönhetően.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sült töltött paprika Ágicámdrágámtól
Ágicámdrágám 31 recept

Ezt a receptet kb. 20 éve kaptam egy kedves ismerősömtől. Eredete kideríthetetlen, de azóta is családunk kedvenc egytálételei közé tartozik, finom friss kenyérrel és alaposan meglocsolva tejföllel isteni finom, kiadós kaja.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?