r
Nosalty Logó

Sült sertésmáj 2.

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Edit
Sült sertésmáj 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 508 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 2031 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 309 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.8 g

Zsír

  • Összesen
    42.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    412 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    611.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    362 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8128 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    33 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    265 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8128 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 508 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.3 g

Zsír

  • Összesen
    168.3 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1648 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2445.7 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    265 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    117 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    1448 mg
  • Nátrium
    436 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    358.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32510 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    130 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    128 mg
  • D vitamin:
    153 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    15 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    77 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1060 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32510 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 2031 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    251 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    372.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    221 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4956 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    20 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4956 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 309 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A disznómájat 1 cm-es szeletekre vágjuk.
  2. A zsírt egy lábasban felolvasztjuk, és a fokhagymát beleszeleteljük .
  3. Amikor a fokhagyma már elkezd sülni, akkor beletesszük a májszeleteket, és 10-15 perc alatt lassú tűzön pirosra sütjük közepes lángon.
  4. Amikor megsült, kiszedjük egy lapos jénaiba, megszórjuk sóval és borssal, majd ráöntjük a megmaradt sült zsírt.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 170
  • Tegnapi nézettség: 39
  • 7 napos nézettség: 266
  • Össznézettség: 181408
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 16.

Ajánló

A májat sosem szabad előre sózni, mert kemény lesz tőle. Amikor kész, akkor kell sózni és borsozni. Nem kell sokáig sütni,  mert akkor meg a kiszáradás miatt lesz kemény. Hagymás tört krumplival tálaljuk. Én csak frissen szeretem, ezért pont annyit szoktam készíteni, amit egy evésre elfogyasztunk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nálunk disznóvágáskor a sült hús mellé elmaradhatatlan a friss máj megsütve.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek