r
Nosalty Logó

Sült sertéshasaalja birsalmával marinálva

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Mikibácsi
Sült sertéshasaalja birsalmával marinálva
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Pácolás

Köret

Összesen 504 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Pácolás

Köret

Összesen 2020 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Pácolás

Köret

Összesen 100 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2554.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    512 mg
  • Nátrium
    1850 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    331.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 504 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    180.7 g

Zsír

  • Összesen
    75.4 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    512 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10217.1 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    218 mg
  • Kálcium
    206 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    320 mg
  • Foszfor
    2046 mg
  • Nátrium
    7399 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1324.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    168 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    516 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 2020 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    507.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    367 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 100 kcal

Hozzávalók

Pácolás

Köret

Elkészítés

Pácolás

  1. Lereszeljük a fél birsalmát. Összekeverjük a sóval, szeletelt fokhagymával, fűszerrel, olajjal. A masszát a téglalap alakú, bőrös, zsíros hús tetejére kenjük. Elegáns henger alakúra formázzuk, a bőre van kívül, bambusznyársakkal átszúrva rögzítjük.
  2. Kívülről is fűszeres olajjal kenjük meg, letakarva egy napig a hűtőben tartjuk. A sütés előtt karikákra vágjuk úgy, hogy minden szeletet egy bambusznyárs rögzítsen, nagyjából kör alakúra.

Köret

  1. Személyenként egy szeletet tepsibe teszünk. A birsalma maradékát felkockázzuk, a krumplit hámozzuk és felkockázzuk, a hagymát daraboljuk, az egész cuccot a hús köré rendezzük. Sózzuk, fűszerezzük, aláöntjük a bort, lefedjük.
  2. 160 C fokon lassan készre sütjük úgy, hogy a hasalja bőre is megpuhuljon. Vagy a tepsi tetejével, ha nincs, alufóliával fedjük le közben. Ha kell, közben vizet öntünk alá.
  3. A tepsin tálaljuk, mindenki kiveszi a hússzeletét, és annyi köretet mellé, amennyit szeretne. Vigyázat, a sült birsalma függőséget okoz, eszméletlenül finom.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 45×30×5
  • Sütés ideje: 180 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1326
  • Feltöltés dátuma: 2017. február 19.

Ajánló

Masszívabb, zsíros étel, a kardiológusok álma. A köretben lévő gyümölcs sokat segít rajta, fogyasszunk hozzá határozottabb vörösbort, szekszárdit vagy egrit. Soproni kékfrankossal is kitűnő.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sült sertéshasaalja birsalmával marinálva
Mikibácsi 42 recept

Disznóvágáskor a mangalica hasaalját félrerakattam a hentessel. Ennek ő örült, mert ezt a részt lebőrözni eléggé nyűgös feladat. A zsírosabb részekből abált szalonna lett, a húsosabb részt gondoltam marinálva megsütöm. A marinálás a savas anyaggal történő pácolás, lazítja a hús rostjait. Marinálni lehet vörösborral, mustárral, paradicsommal, de a gyümölcsök is savtartalmúak. Kaptam a piacon birsalmát, és eljött a birsalmás pácolás ideje. A marinált hús fűszerezése itt nálam minimális, a birsalma őszinte íze dominál. Sima almával is működik, de akkor sokkal több és többféle fűszerrel ízesítsük. De hogyan süssem? Először egyben akartam sütni, de belegondoltam: felteszem a sültet az ünnepi asztalra, és elkezdem szeletelni. A gyerekeim megmosolyognak, hogy Apa, ferdén vágod, feleségem pedig hangjában azzal a vészjósló éllel közli, hogy lecsöpögtettem a szafttal az abroszt. Kell ez nekem? Na ugye. Ezért azt találtam ki, hogy egyben hengeresre formázva marinálom a bőrös nyers húst, majd felkarikázom kör alakú szeletekre, és annyi szeletet sütök, ahányan vagyunk. Így nem kell a kész sült hús szeletelésével bajlódni, mindenki kiveszi a szeletét, és kész.

Hozzávalók

Pácolás

Köret

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?