Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült sárgarépa és cékla sertésbordával

Sült sárgarépa és cékla sertésbordával
Sült sárgarépa és cékla sertésbordával
65 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy Jamie Oliver-recept, és igen nagy sikere van a családban. Aki eddig nem szerette a céklát, biztosan megváltozik a véleménye. Így együtt ezek az ízek, fantasztikusak.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

bőrös karaj, sült sárgarépa és cékla sertéshússal
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A meghámozott sárgarépát és a céklát feltesszük főni, külön-külön edénybe. Enyhén sózzuk, majd 15-20 perc után leszűrjük, és a céklát is mehámozzuk.
  2. Egy nagy, hőálló edénybe tesszük egyik felére a répát, másik felére a céklát. A céklához keverjük a fokhagymát (2 gerezd), megsózzuk, majd meglocsoljuk balzsamecettel, és rámorzsoljuk a rozmaringot. A sárgarépára szintén fokhagymát teszünk, megsózzuk, és a narancs levével meglocsoljuk, majd rászórjuk a kakukkfüvet.
  3. Az egészet meglocsoljuk egy kis olívaolajjal. Előmelegített sütőben sütjük.
  4. Amíg sülnek a zöldségek, a bőrös karajt bevagdossuk a bőrénél. Megsózzuk, borsozzuk, és a friss zsályát és a maradék fokhagymát jól rányomkodjuk a husira.
  5. Egy nagy, sütőbe tehető serpenyőt előmelegítünk, egy kis olívaolajat locsolunk bele, majd a husikat mind a két oldalán addig sütjük, míg szép színük nem lesz.
  6. Ha ez megvan, betesszük a sütőbe és 10-15 percig sütjük.
  7. Amikor szaftosra sült a karaj, kivesszük a sütőből, a husit pedig kivesszük a serpenyőből. Leöntjük a zsír nagy részét és a maradékhoz hozzáöntjük a citrom levét, jól elkeverjük, és rácsorgatjuk a finom szaftot a karajra.
  8. Köretnek krumlipürét készíthetünk.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 8 220
elküldve: 1
receptkönyvben: 83
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Noja1

Mióta szakács: 2010.07.25.
4 recept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

466
sárgarépa 8 db
cékla 8 kis db
sertés rövidkaraj 40 dkg
fokhagyma 1 fej
narancslé 1 narancsból nyert
citromlé 1 citromból nyert
olívaolaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
balzsamecet 5 ek
kakukkfű 0 ízlés szerint
rozmaring 0 ízlés szerint
zsálya 0 ízlés szerint
burgonya 80 dkg