Sült sárgarépa és cékla sertésbordával recept

Sült sárgarépa és cékla sertésbordával
Sült sárgarépa és cékla sertésbordával
65 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy Jamie Oliver-recept, és igen nagy sikere van a családban. Aki eddig nem szerette a céklát, biztosan megváltozik a véleménye. Így együtt ezek az ízek, fantasztikusak.

hozzávalók / 4 adag

  • 8 db vékony sárgarépa
  • 8 kis db cékla
  • 40 dkg bőrös sertés rövidkaraj
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 narancsból nyert narancslé
  • 1 citromból nyert citromlé
  • 1 ek olívaolaj
  • tengeri ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 5 ek balzsamecet
  • kakukkfű ízlés szerint
  • rozmaring ízlés szerint
  • zsálya ízlés szerint
  • 80 dkg burgonya

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

bőrös karaj, sült sárgarépa és cékla sertéshússal
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A meghámozott sárgarépát és a céklát feltesszük főni, külön-külön edénybe. Enyhén sózzuk, majd 15-20 perc után leszűrjük, és a céklát is mehámozzuk.
  2. Egy nagy, hőálló edénybe tesszük egyik felére a répát, másik felére a céklát. A céklához keverjük a fokhagymát (2 gerezd), megsózzuk, majd meglocsoljuk balzsamecettel, és rámorzsoljuk a rozmaringot. A sárgarépára szintén fokhagymát teszünk, megsózzuk, és a narancs levével meglocsoljuk, majd rászórjuk a kakukkfüvet.
  3. Az egészet meglocsoljuk egy kis olívaolajjal. Előmelegített sütőben sütjük.
  4. Amíg sülnek a zöldségek, a bőrös karajt bevagdossuk a bőrénél. Megsózzuk, borsozzuk, és a friss zsályát és a maradék fokhagymát jól rányomkodjuk a husira.
  5. Egy nagy, sütőbe tehető serpenyőt előmelegítünk, egy kis olívaolajat locsolunk bele, majd a husikat mind a két oldalán addig sütjük, míg szép színük nem lesz.
  6. Ha ez megvan, betesszük a sütőbe és 10-15 percig sütjük.
  7. Amikor szaftosra sült a karaj, kivesszük a sütőből, a husit pedig kivesszük a serpenyőből. Leöntjük a zsír nagy részét és a maradékhoz hozzáöntjük a citrom levét, jól elkeverjük, és rácsorgatjuk a finom szaftot a karajra.
  8. Köretnek krumlipürét készíthetünk.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 8 122
elküldve: 1
receptkönyvben: 82
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Noja1

Mióta szakács: 2010.07.25.
4 recept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

466