Sült pulykacomb recept

1 adag
545
kcal
Sült pulykacomb
Sült pulykacomb
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy vasárnapi egyszerű pecsenye.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

egyben sült pulykacomb
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A combot mossuk meg, majd töröljük szárazra. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a kakukkfűvel.
  2. A felforrósitott vajban a combot, a hagymával és a sárgarépával együtt aranysárgára előpirítjuk, felöntjük egy kevés levessel, majd 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Kb. 60-90 percig sütjük. Gyakran kenegessük a húst a sült szaftal és ha kell öntsünk hozzá levest. A sütési idő leteltével kapcsoljuk ki a sütőt és hagyjuk a combot benne 10 percet pihenni.
  3. A sült szaftot egy kis levessel felfőzzük, egy lábasba szűrjük és tovább főzzük, míg egy kicsit besűrűsödik. A szaftot a húshoz tálaljuk.

 

 

 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 49 070
elküldve: 6
receptkönyben: 217
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1067 recept

Hozzászólások (1)

balintmonika
balintmonikacs, 2013-04-25 20:01

A combit egy éjszakán át pihentettem a hűtőben.A répát és a hagymát almareszelőn reszeltem le.A többit a fent leírtaknak megfelelően készítettem el.Az eredménnyel nagyon meg vagyok elégedve.Biztosan nem utolsó alkalommal került az asztalunkra.Köszi a receptet.

Legfrissebb cikkek

Tejet gyárt a Coca-Cola!
Tejet gyárt a Coca-Cola!
Jól olvastad, nem vicc. Tényleg. Tejet.
Kóstold végig a legjobb magyar borokat!
Kóstold végig a legjobb magyar borokat!
Tény, hogy egyre hidegebbek a napok, és ahogyan a tartalmasabb, melengetőbb ételek felé fordulunk, úgy nő az érdeklődés a komolyabb vörösborok iránt.
A kávé és a sütemény harmóniája
A kávé és a sütemény harmóniája
Egy csésze kávé mellé mi lehetne finomabb, mint egy ízében hozzá illő sütemény? De vajon melyik kávétípushoz milyen aromák illenek? Az Omnia segítségével utánajártunk. (x)
545