Sült pulykacomb recept

Sült pulykacomb
Sült pulykacomb
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy vasárnapi egyszerű pecsenye.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

egyben sült pulykacomb
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A combot mossuk meg, majd töröljük szárazra. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a kakukkfűvel.
  2. A felforrósitott vajban a combot, a hagymával és a sárgarépával együtt aranysárgára előpirítjuk, felöntjük egy kevés levessel, majd 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Kb. 60-90 percig sütjük. Gyakran kenegessük a húst a sült szaftal és ha kell öntsünk hozzá levest. A sütési idő leteltével kapcsoljuk ki a sütőt és hagyjuk a combot benne 10 percet pihenni.
  3. A sült szaftot egy kis levessel felfőzzük, egy lábasba szűrjük és tovább főzzük, míg egy kicsit besűrűsödik. A szaftot a húshoz tálaljuk.

 

 

 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 47 795
elküldve: 6
receptkönyben: 213
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
985 recept

Hozzászólások (1)

balintmonika
balintmonikacs, 2013-04-25 21:01

A combit egy éjszakán át pihentettem a hűtőben.A répát és a hagymát almareszelőn reszeltem le.A többit a fent leírtaknak megfelelően készítettem el.Az eredménnyel nagyon meg vagyok elégedve.Biztosan nem utolsó alkalommal került az asztalunkra.Köszi a receptet.

Legfrissebb cikkek

Köles - gluténmentes és finom!
Köles - gluténmentes és finom!
Végre egy tisztességes menza a városban, és az már csak bónusz, hogy minden egyes ételük 100%-ig gluténmentes!
A hét szakácsa: Azila
A hét szakácsa: Azila
Eheti kiemelt szakácsunk Aliz, aki gyermekkorában nagymamájától leshette el a sütés-főzés fortélyait. Sokáig élt külföldön, így más nemzetek étkeivel is megismerkedett.
546