Sült pármai sonkás füge gorgonzolával recept

Sült pármai sonkás füge gorgonzolával
Sült pármai sonkás füge gorgonzolával
15 perc / előkészület: 10 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Megjött végre a fügeszezon. Egy tavalyi receptemet hoztam, hiszen van, aki még nem látta, s kár lenne kihagyni ezt a nem mindennapi ízű, és nagyon könnyen elkészíthető nyári, könnyű vacsorát.

hozzávalók / 1 adag

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
adag: 1 főre
elkészítési idő: 5-15 perc
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: olasz
fogás: meleg előétel
alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sonkával göngyölt füge, sült füge pármai sonkával, mascarponés gorgonzolás füge
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fügéket megmossuk, és megszárítjuk, majd levágjuk a tetejükről a csumát, s félbevágjuk őket.
  2. A félbevágott szeleteket egyenként sonkába tekerjük, majd előmelegített sütőben kb. 5-6 perc alatt megsütjük őket. Amikor már látjuk, hogy a sonka úgy néz ki, mintha megszáradt volna, akkor kész is van, mert akkora a füge kellően meleg és puha lesz a belsejében.
  3. Amíg a fügék és a sonkák sülnek, addig egy villával összekeverjük a mascarponét a gorgonzolával. Minden tányérra teszünk, s minden falat sonkás fügét megkenünk egy kis sajttal. Remek előétel vagy könnyű vacsora. 
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 142
elküldve: 0
receptkönyvben: 31
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Rozmaring&Csokoládé

Mióta szakács: 2011.12.08.
79 recept
hirdetés

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

349