r
Nosalty Logó

Sült paprikás humusz

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
witch
Sült paprikás humusz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 508 kcal
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2033 kcal
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 283 kcal
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    20 g

Zsír

  • Összesen
    24.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1333 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    374 mg
  • Nátrium
    715 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    464 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    829 micro
  • β-crypt
    241 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 508 kcal
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    79.9 g

Zsír

  • Összesen
    98 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5332.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    577 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    351 mg
  • Foszfor
    1495 mg
  • Nátrium
    2861 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    228.8 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    247.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    321 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    280 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1858 micro
  • Kolin:
    312 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    3317 micro
  • β-crypt
    966 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 2033 kcal
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    741.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    398 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    258 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    461 micro
  • β-crypt
    134 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 283 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt begyújtjuk, egy sütőlemezt kibélelünk alufóliával. A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, ujjnyi vastag karikákra vágjuk. A sütőlemezre rakjuk, összeforgatjuk a szőlőmagolajjal.
  2. Berakjuk a forró sütőbe, néha megkeverve megsütjük. Félrerakjuk hűlni.
  3. Az összes hozzávalót késes aprítóba rakva ledaráljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 227
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 15686
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 12.

Ajánló

Friss pitával vagy chipsszel.

Receptkategóriák

Egyik bevásárló üzeltben egyszer-kétszer vettem ezt a fajta humuszt. A legutolsó adagot a lánykám "belélegezte", és már érdeklődött is, mikor járok megint arrafelé? Háááát, nem mostanában, DE nekem volt minden itthon, hogy kipróbáljuk a házi készítésűt is. Amint a receptből kiderül, roppant bonyolult. :) A tetejére szórtam nigella magot, amit ezelőtt egy hónappal még nem is ismertem. Epercsók nigellás rokfortos keksz receptjénél fedeztem fel. és először azt hittem, hogy Nigella alatt a híres tv-ben szereplő szakács értendő. Na, ehhez a humuszhoz nagyon illik, milyen jó, hogy ez is volt itthon! Köszönet Epercsóknak érte. :) A csicseriborsó pedig a mélyhűtőben lapult, mert amióta itt olvastam róla, azóta egyszerre megfőzök 1-2 kilónyit és 25-30 dkg adagokban lefagyasztom.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!