Sült paprikakrém recept

Sült paprikakrém
Sült paprikakrém
20 perc / sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Visszavonhatatlanul itt a tavasz, felélénkül minden(ki), virágba borul az erdő, mező, emelkedik a hőmérséklet, hosszabbak a nappalok.
Ez az évszak a megújulás, újjászületés hírnöke, kiváló alkalom a szervezetünket is kissé tehermentesíteni, méregteleníteni.
Nem kell rögtön drasztikus kúrákra, önsanyargatásra gondolni, ha megfigyeljük magunkat, észrevehető, hogy ahogy melegszik az idő, nem is nagyon kívánjuk a nehéz ételeket, egyre inkább a könnyed falatok kerülnek előtérbe.
Nálunk az egyik legkedvesebb, könnyű vacsora a mártogatós, amihez készítek néhány krémet, melyhez hosszában, vastagabb csíkokra szelt zöldségeket (jellemzően sárgarépát, paprikát, uborkát, karalábét, újhagymát) és házi kenyérből készült pirítóst tálalok.
Nagyon vidám, szépséges színek és ízek kavalkádját lehet - pillanatok alatt - az asztalra varázsolni :-).
Ez a krém hasonlóan készül, mint a padlizsán és cukkini krém...

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha lehetséges, vegyes színű paprikát válogassunk, így szép színe lesz a krémnek. A tepsiben maradt levet fel lehet használni a pürésítéskor, ha sűrű a krém. Pürésítéskor lehet még sózni, borsozni igény szerint. Más zöldségekkel is elkészíthető.

receptjellemzők

egyéb elnevezések

mártogatós pirítóshoz, paprikakrém olívaolajjal
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Alaposan mossuk meg a paprikákat, vágjuk ki a magházát, és hosszában vágjuk ketté, a fokhagymát pucoljuk meg.
  2. Gyújtsuk be a sütőt, és a tepsibe (vagy sütőtálba) öntsünk az olívaolajat.
  3. Vágott felülettel felfelé fektessük a sütőtálba a paprikákat, enyhén sózzuk meg, és borsozzuk.
  4. Tegyük köré a fokhagymát, és fedjük le alufóliával a sütőtálat, süssük 15 percig, majd vegyük le a fóliát, és süssük tovább 5 percig
  5. Várjuk meg, amíg langyosra hűl, ekkor tegyük a zöldségeket turmixgépbe vagy magasabb falú edénybe, és botmixerrel pürésítsük.

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 13 849
elküldve: 2
receptkönyvben: 286
elkészítve: 7/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Receptműves

Mióta szakács: 2010.10.23.
119 recept
hirdetés

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

difana
difana / difana szo, 2011-12-03 19:15

Kedves Receptműves!
Ezt a krémet esetleg lehet kenni kenyérre, úgy, mint a vajat?

Receptműves
Receptműves / Receptműves szo, 2011-12-03 19:22

Kedves Difana, én kenyérre kencének szoktam készíteni, az állaga kissé lágyabb, mint a vajnak, de kiváló kenyérre :-) Üdv, Memi

karcsababy
karcsababy / karcsababy sze, 2011-10-19 09:46

Kedves Receptműves, télire hogy tudom eltenni ezt a paprikakrémet? Van egy szatyor tv paprikám, de a spájz tele van lecsóval, a fagyasztó tele van szeletelt paprikával, úgyhogy valami krémre gondoltam. Ez nagyon tetszik, de ahhoz túl sok a paprikám, hogy frissen fogyasztva együk, mert akkor 1 hétig ezen élnénk:)

Receptműves
Receptműves / Receptműves sze, 2011-10-19 11:59

Kedves karcsababy, még nem tettem el télire (mindig megesszük ;-), de úgy készíteném, hogy pürésítés után felforralnám egy edényben, majd sterilizált üvegekbe töltve (pici olajat öntve a tetejére, hogy teljesen lezárja az üveget) dunsztban kihűteném... Remélem tudtam segíteni, szép napot, Memi

58